Plante de gradina

#vedete #plante #flori #nume vedete

6 flori care poarta numele unor vedete

O echipa de biologi a decis recent sa boteze un gen nou descoperit de ferigi dupa cantareata Lady Gaga. Traditia denumirii plantelor si florilor dupa vedete este insa mult mai veche. Iata 6 flori care poarta numele unor vedete.

Varietatile de trandafiri sunt cele mai populare flori care sunt botezate dupa celebritati, insa obiceiul se raspandeste tot mai mult printre gradinarii cu spirit de inovatie. Vezi cele mai frumoase 6 flori al carui nume este legat de personalitati publice sau artisti celebri.


Clematida Printesa Diana

Regretata printesa Diana a Marii Britanii i-a inspirat pe multi horticultori, iar in memoria ei au fost create mai multe specii de trandafir hibrid. Cea mai delicata floare care ii poarta numele este insa o clematida roz.


Trandafirul Paul McCartney

Cel mai activ membru al trupei The Beatles, Paul McCartney i-a inspirat pe horticultori sa boteze un trandafir cu numele lui. Florile acestuia au o nuanta intensa de roz, lucru care reflecta reputatia artistului britanic, cel mai romantic dintre membrii formatiei celebre.

[[//i.huffpost.com/gadgets/slideshows/262372/slide_262372_1741717_free.jpg?1352484801000]]


Irisul Cher

Cantareata americana care si-a inceput cariera muzicala acum aproape 50 de ani, in 1964. Irisul care ii poarta numele are o culoare violet intens cu pete rosii, iar petalele sale reflecta complexitatea carierei lui Cher. Se deosebeste de alte flori care poarta numele unor vedete prin faptul ca este singurul iris inspirat de un artist.


Trandafirul Marilyn Monroe

Denumita "trandafirul Angliei" in cantecul "Candle In The Wind" al lui Elton John, Marilyn Monroe a ramas si in prezent un sex symbol. Trandafirul hibrid care poarte numele actritei blonde are petale delicate in cele mai rafinate nuante de crem.


Clematida Printul Charles

In nuante de violet deschis, clematida care poarta numele mostenitorului tronului Marii Britanii, este o floare simpla si eleganta, dar ii atrage pe tot mai multi gradinari amatori.


Trandafirul Elizabeth Taylor

Petalele bogate roz cu margini rosii simbolizeaza perfect eleganta si opulenta care au caracterizat-o pe marea actrita Elizabeth Taylor de-a lungul intregii sale vieti.

Care dintre cele 6 flori reprezinta cel mai bine vedeta care ii poarta numele?

Sursa foto: Futurity.org, Huffingtonpost.com, Flickriver.com, Funflowerfacts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare