Plante de gradina

#udare plante #plante de gradina #plante #ingrijire plante

Cand este momentul potrivit pentru a uda plantele? Afla acum raspunsul

Pentru a creste sanatoase si pentru a oferi o recolta bogata, plantele au nevoie de apa la momentul potrivit. In functie de tipurile de plante pe care le ai in gradina, afla cand este cel mai bine sa le uzi.

Dimineata sau seara

De preferat este sa uzi plantele dimineata, prin stropire cu stropitoare sau alte ustensile asemanatoare. In felul acesta, apa de pe frunze se evapora mai repede si plantele sunt ferite de aparitia bolilor. Daca nu ai timp dimineata, poti uda plantele si seara, avand grija sa torni suficienta apa la radacinile acestora.

Cum ingrijesti plantele ofilite

In zilele toride de vara, multe plante ajung sa se ofileasca, doborate de caldura si din pacate unele nici nu mai pot fi salvate. Dar ofilirea plantelor poate fi provocata si de boli sau daunatori si chiar din cauza apei in exces. Mai mult, unele plante se pot ofili in zilele cu temperaturi ridicate, dar s-ar putea sa observi ca spre seara incep sa isi revina. Tine plantele din gradina sub observatie o perioada si vei invata sa iti dai seama din ce cauza se ofilesc si cum le poti ajuta sa isi revina.

Plante anuale si perene

Pentru a sti cand este cel mai bine sa uzi plantele trebuie sa stii daca acestea sunt perene sau anuale. Plantele anuale sunt cele care rasar doar o singura data. Aceste plante au radacini firave si vor avea de suferit daca, vara, solul se usuca. Plantele anuale au nevoie sa fie udate frecvent, chiar zilnic, atunci cand temperaturile sunt ridicate. Plantele perene au radacini mai adanci care le ajuta sa supravietuiasca de la un sezon la altul. Plantele perene se uda o data sau de doua ori pe saptamana

Plantele din ghivece

Plantele din ghivece se uda de doua ori pe zi, in perioada verii, o data dimineata pentru a le da un implus inainte ca soarele sa fie prea puternic si inca o data seara pentru a completa ce s-a evaporat peste zi.

Gradina de legume

Gradina de legume are nevoie de o atentie deosebita, plantele fiind foarte sensibile la lipsa apei sau la excesul de apa. Daca neglijezi sa uzi gradina de legume, este posibil ca florile sa inceapa sa cada, plantele nu mai rodesc sau chiar mor. Printre legumele care au nevoie de mai multa apa atunci cand este cald afara sunt conopida, telina, castravetii, ardeii, ridichile si dovleacul. Recomandat este sa uzi gradina de legume, dimineata devreme, in perioada verii.

Copacii si arbustii

Cand vine vorba de plante care au o durata de viata mai mare, asa cum sunt copacii si arbustii, acestia au nevoie de foarte multa apa pentru a-i ajuta sa dezvolte radacini puternice. Uneori, cel mai bun moment in care poti sa uzi copacii si arbustii din gradina este imediat dupa o ploaie usoara. Plantatiile noi se uda cel putin de doua ori pe saptamana, pentru ca radacinile acestora sunt mici si au nevoie de apa pentru a creste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare