Plante de gradina

#varza chinezeasca #legume asiatice #broccoli chinezesc #ridichea alba #edamame

Ce legume asiatice poti planta in gradina proprie

Te-ai intrebat vreodata de ce asiaticii se afla in topul celor mai sanatosi oameni din lume? Ei bine, sanatatea lor de fier se datoreaza in primul rand alimentatiei. Chiar daca si ei consuma alimente mai putin sanatoase uneori, meniul de baza este format din legume bogate in substante nutritive, care le asigura aportul necesar de vitamine si minerale.

Legumele asiatice sunt usor de cultivat si de ingrijit, asa ca le poti incerca si tu in gradina proprie, chiar daca este vorba despre gradina de pe pervaz.

Ce sol prefera legumele asiatice

Legumele asiatice se dezvolta repede si bine intr-un sol fertil, cu un drenaj bun. De obicei, dupa ce apar plantele tinere, trebuie sa le raresti, pentru a le ajuta sa se dezvolte optim. In rest, trebuie sa ai grija sa nu le lipseasca apa si sa nu le lasi prea mult timp in pamant dupa maturizare, intrucat vor avea un gust fad.

Varza chinezeasca

Varza chinezeasca (Bok Choy) este un soi de varza, dar multa lume considera ca este un spoi de salata verde, datorita frunzelor verzi si dulcegi. Varza chinezeasca este perfecta pentru gradina de iarna, deoarece suporta temperaturile scazute si nu este pretentioasa fata de masurile de ingrijire. Trebuie sa stii ca, odata ce plantezi varza chinezeasca, aceasta va rezista pana la -25 de grade Celsius.

Broccoli chinezesc

Daca obisnuiesti sa consumi broccoli, atunci trebuie sa incerci sa cultivi in gradina si broccoli chinezesc (Kai-Lan). Aspectul acestei legume se indeparteaza putin de buchetele clasice de broccoli, dar in doar 6-8 saptamani de la plantare poti culege primele roade.

Ridichea alba

Ridichea alba sau daikon da o savoare aparte salatelor si aperitivelor. O poti cultiva direct in solul din gradina sau intr-un ghiveci mai mare din casa. Ridichea atinge 30-50 cm in doar 7 saptamani de la plantare.

Edamame

Edamame este denumirea boabelor tinere de soia. Aceste boabe sunt foarte populare in bucataria asiatica, datorita gustului subtil pe care il confera mancarurilor. Edamame se dezvolta, asadar, sub forma de vrej, astfel ca plantarea trebuie facuta in solul din gradina.

Sursa foto:greenlifeinsocal.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului