Plante de gradina

#gradina englezeasca #flori gradina #bujor #lavanda

Cele mai potrivite plante pentru o gradina englezeasca

 

Putine stiluri de gradina sunt la fel de romantice si primitoare precum gradina englezeasca. Pentru a crea un astfel de aspect va trebui sa alegi plante care cresc unele printre altele, de parca ar fi crescut impreuna ani buni. Ideea de baza: haos ingrijit.

Iata cateva plante potrivite:

Clopotei

 

Campanula persicifolia, cunoscuti de noi drept Clopotei, sta inflorita cea mai mare parte a verii. Tulpinile sale lungi si abundenta de boboci fac din Campanula persicifolia o excelenta planta de gradina. Specia numita floarea cu frunze de piersic nu se extinde asa incat sa devina o pacoste si nici nu rasare de unde nu te astepti.

Garofite

 

Dianthus sunt garofite salbatice foarte parfumate. Sunt peste 270 de specii de Dianthus, majoritatea erbacee perene. Cresc sub forma de tufe si au un frunzis bogat. Nu cresc foarte inalte – 30 cm. Trebuie retinut ca lumina este foarte importanta pentru garoafa. Dianthus trebuie plantata in spatii insorite.

Nemtisor de gradina

 

Nemtisorul sau Delphinium este o planta perena inalta, infloreste din iunie pana in septembrie si are tije florale lungi de la 50 cm pana la 200 cm. Planta este ideala pentru gradinile insorite. Are nevoie de soare cel putin 6 ore pe zi. Desi pot rezista iernilor destul de reci, caldura prea mare si lipsa de umiditate pe timpul verii pot scurta viata Nemtisorului de gradina.

Nalba

 

Nalba de gradina (Althaea rosea) este o planta impunatoare, care poate ajunge la 2 metri inaltime. Creste sub forma de tufa viguroasa, care are frunzele si tulpina acoperite cu peri. E ideala atunci cand vrei sa ecranezi un spatiu, intrucat au frunze dese si nu lasa vizibilitate. Nalba creste si infloreste frumos pe solurile fertile, insorite, ferite de curentii de aer. Iubeste apa si are nevoie de udari regulate.

Lavanda

 

Gradinile englezesti sunt vestite pentru lavanda cu florile sale purpuriu-albastre. Include 47 de specii de plante din familia mentei, Lamiaceae. Originea lavandei se gaseste in Mediterana, Orientul Mijlociu si India. Multe specii au fost cultivate in climate temperate, iar cea mai cunoscuta specie este Lavanda angustifolia.

Bujor

 

Desi bujorii au o perioada scurta de inflorire, sunt atat de frumosi si de parfumati atunci cand sunt in floare, incat nimic altceva din gradina nu conteaza. Frunzisul poate arata bine in restul sezonului, in special atunci cand frunzele se inrosesc toamna. Plantele de bujor pot trai zeci de ani daca au un mediu propice si sunt bine ingrijite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare