Plante de gradina

#plante #flori #gradina #plante gradina #flori gradina #bupleurum

Cum cresti Bupleurum

Bupleurum este o floare potrivita pentru gradina de vara. Poti folosi planta in designul gradinii, in locurile insorite sau ca planta de taiat pentru aranjamente florale. Bupleurum face flori timp de mai multe saptamani, este usor de intretinut si ofera o pata de culoare gradinii tale.

Despre Bupleurum

Bupleurum este un gen de plante din familia Apiaceae si include mai multe specii. Printre cele mai cunoscute specii de Bupleurum sunt: Bupleurum dianthifolium, fructicosum, elatum, aureum, lancifolium, kakiskalae etc. Unele specii de plante, cum este Bupleurum chinense, au proprietati terapeutice.

Unele specii de Bupleurum sunt anuale, in timp ce altele sunt perene. Speciile sunt native din sudul Europei, din Africa, Asia si America de Nord. Cele mai intalnite specii de Bupleurum au flori galbene.

Bupleurum fruticosum este una dintre speciile genului Bupleurum. Planta umbelifera, Bupleurum fruticosum are un frunzis verde si flori dispuse in umbele galbene. Acestea tin de la jumatatea verii pana in septembrie.

Bupleurum rotundifolium este o planta anuala, atractiva gratie florilor sale. Planta se seamana in martie-aprilie sau in august-septembrie. La maturitate, Bupleurum rotundifolium atinge o inaltime de 90 cm. Este recomandat ca planta sa fie sustinuta de un suport. Din primavara, Bupleurum rotundifolium face flori timp de 3 luni. Utilizata ca floare de taiat, Bupleurum rotundifolium rezista in vaza in jur de o saptamana.

Plantele din genul Bupleurum au o durata scurta de viata, de aproximativ 5 ani. Pe masura ce trece timpul, planta devine fragila si capata un aspect neingrijit. Poti prelungi durata de viata a acesteia printr-o curatare o data la trei ani, primavara. Toaletarea plantei o ajuta sa fie compacta, puternica si sa traiasca mai mult.

Bupleurum este o planta care trebuie crescuta intr-un loc deschis, insorit. Pentru a o pune in valoare, planteaza-o pe un spatiu verde, astfel incat sa pui floarea in evidenta. Bupleurum poate creste si de-a lungul zidurilor, ca o bordura naturala.

Cum folosesti Bupleurum in gradina

Bupleurum este o planta cu frunzis atractiv si cu flori mici, nesemnificative. Bupleurum poate fi utilizata ca planta decorativa datorita frunzisului sau si ca ecran verde, prin care se filtreaza lumina naturala.

In alte cazuri, florile mici si galbene sunt folosite in aranjamentele florale datorita contrastului lor cu frunzisul verde. In general, Bupleurum este regasita in buchetele de mireasa, ca floare taiata pentru buchetele de flori din vaze sau in diverse aranjamente naturale. Planta se inmoaie si se ofileste rapid in lipsa apei dar isi revine daca este pusa in apa. Bupleurum este o floare potrivita atat pentru buchetele de vara, cat si pentru cele de toamna.

Bupleurum este o planta regasita in gradinile din zonele de coasta, in apropierea marii. Planta este deosebit de atractiva pentru insecte datorita polenului sau. In gradinile ecologice, Bupleurum este adesea intalnita.

Foto: natura-saaten.de
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului