Plante de gradina

# crestere floarea soarelui # florea soarelui ghiveci #floarea soarelui

Cum sa cresti floarea soarelui in ghiveci sau in gradina, din seminte

Floarea soarelui inveseleste si lumineaza fiecare loc in care este plantata, datorita galbenului stralucitor al petalelor si duce la superlativ frumusetea unei zile de vara. Floarea soarelui este o planta usor de intretinut, are nevoie doar de cat mai multa apa si soare. Floarea soarelui este planta ideala mai ales atunci cand vrei sa ii inveti pe copii cateva lucruri despre gradinarit. De ce floarea soarelui are parte de atat de multa admiratie? Pentru ca pe langa frumusete, floarea uimeste si datorita "puterii magice" pe care o are, rotindu-si fata dupa soare. Iata cum poti sa cresti floarea soarelui in ghiveci si in gradina, din seminte.

Cum sa cresti floarea soarelui din seminte

Plateaza semintele de floarea soarelui intr-un loc insorit si care, in acelasi timp, este ferit de vantul puternic care ar putea rupe tulpinile. Semintele de florea soarelui se planteaza in primavara. Soiurile inalte, cele care ajung sa depaseasca inaltimea de 2 metri, cresc cel mai bine in pamant, pe cand soiurile pitice, care nu depasesc 50 de centimetri pot fi crescute in ghivece.

Distanta dintre plante trebuie sa fie de 50-60 de centimetri, Floarea soarelui infloreste in aproximativ 12 saptamani de la plantarea semintelor. Recomandat este sa cureti iarba dintre plante constant si sa pui un strat subtire de mulci pentru a asigura umezeala solului si a impiedica aparitia buruienilor.

Cum ingrijesti floarea soarelui

Specialistii spun ca mentinerea unui sol umed este cheia succesului atunci cand cresti floarea soarelui. Asadar, tine cont ca tipul de sol in care plantezi floarea soarelui sa poata mentine cat mai mult timp umiditatea si la o adancime cat mai mare, acestea fiind conditiile favorabile pentru ca floarea soarelui sa cresca si sa aiba radacini cat mai puternice. Atunci cand solul isi mentine umiditatea pana la o adancime de 45-60 de cm nu este nevoie sa uzi floarea soarelui timp de 4-6 saptamani de cand ai plantat semintele. Foloseste compost si gunoi de grajd putrezit pentru a obtine solul prielnic plantarii semintelor de floarea soarelui.

Cum cresti floarea soarelui in ghiveci

Atunci cand vrei sa cresti floarea soarelui in ghiveci, incepe cu soiurile pitice. Acestea sunt mai compacte, nu depasesc 50 de cm inaltime si infloresc mai repede. Ai nevoie de un ghiveci de marime mica sau medie, pe care il vei umple cu pamant universal de buna calitate. Poti adauga si compost in vas. Ingroapa cate o singura samanta la adancimea de 2.5 centimetri. In cazul in care vrei sa pui mai multe seminte intr-un singur ghiveci ai grija sa lasi un spatiu de 10-13 centimetri intre acestea. Evita sa pui semintele prea aproape de marginea ghiveciului. Uda semintele in fiecare zi, pana cand incep sa germineze (aproximativ 10 zile de la plantare). Continua sa le uzi zilnic si dupa ce incep sa germineze. Lasa ghivecele in lumina directa a soarelui pentru ca planta sa faca flori frumoase de un galben intens.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului