Plante de gradina

# mentinere flori proaspete #trucuri ingrijire flori #flori proaspete #ingrijire flori #flori

Cum sa mentii florile proaspete pentru mai mult timp

Buchetele de flori primite nu iti vor aduce prea multa bucurie daca nu stii cum sa le pastrezi pentru cat mai mult timp. Unele buchetele rezista doar cateva zile, apoi incep sa se ofileasca, in timp ce altele pot rezista o saptamana sau chiar mai mult. Totul depinde de modul in care sunt ingrijite. Iata cateva metode care te pot ajuta sa te bucuri de florile primite pentru mult timp.

Pliculetul de ingrijire a florilor

Pliculetul pe care il primesti alaturi de buchetul de flori este foarte important. Acesta este special conceput pentru a pastra vitalitatea florilor. Ingrasamantul este format din trei ingredinete - acid citric, zahar si sterilizant. Acidul citric scade pH-ul apei facand-o mai buna pentru flori. Florile produc zahar in timpul fotosintezei, acesta fiind sursa lor de hrana. Atunci cand sunt taiate si li se elimina frunzele, acestea produc mai putin zahar, de aceea, adaugarea de zahar in apa contribuie la hranirea florilor. In cele din urma, sterilizantul ajuta la dezinfectarea apei si la curatarea acesteia de bacterii daunatoare care pot compormite sanatatea buchetului.

Foloseste acidul acetilsalicilic

Aspirina scade pH-ul apei, ceea ce poate ajuta florile sa traiasca mai mult. Studiile au doveditn ca prin zdrobirea unei singure aspirine si adaugarea ei in apa din vaza, plantele pot rezista mult mai mult timp.

Foloseste vodka

Poate ca te-ai gandit ca adaugarea alcolului la florile din vaza ar putea sa le ucida instantaneu. Vei ramane surprins sa descoperi ca, dimpotriva, vodka inhiba producerea etilenei de catre flori, substanta care le ajuta sa se maturizeze si, in cele din urma, sa se ofileasca si sa moara mai repede. Totodata, vodka functioneaza si ca sterilizant pentru apa florilor, eliminand bacteriile din aceasta ci crescand longevitatea florilor.

Foloseste viagra

Aceasta s-ar putea sa fie cea mai socanta metoda de pe lista. Cu toate ca nu se stie exact cum s-a ajus la utilizarea pastilei albastre pentru mentinerea florilor, tehnica a devenit foarte populara. Se pare ca aceasta pastila contine oxid nitric care incetineste pocesul de imbatranire a plantelor si florilor, ajutandu-le sa traiasca mai mult timp. Zdrobeste mica pastila albastra si adaug-o in apa florilor.

Informatii despre metodele de prelungire a vietii florilor din vaza

Dintre toate metodele prezentate mai sus, prima, aceea care presupune folosirea pachetelului cu ingrasaminte primit odata cu buchetul de flori este cea mai buna metoda de a pastra prospetimea florilor din vaza. Petalele acestora vor ramane matasoase si hidratate, ca si cum ar fi fost cumparate cu numai o zi in urma.

Si celelalte metode functioneaza, insa pe o perioada mai mica de timp, florile rezintand doar o saptamana in vaza.

Asadar, cand mai primesti un bucehet de flori, nu mai arunca pachetelul cu ingrasamant, ci adauga-l in apa din vaza pentru a pastra florile proaspete pentru mai mult timp. Daca nu ai primit pachetelul cu ingrasamant, nu te ingrijora, il poti face chiar tu acasa folosind cateva ingrediente simple, cum ar fi o lingurita de zahar, o lingurita de sterilizant, doua lingurite de suc de lamaie si o jumatate de litru de apa calduta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului