Plante de gradina

#tundere trandafiri #trandafiri iarna #protejare trandafiri #ingrijire trandafiri #trandafiri #inghet

Cum sa protejezi trandafirii din gradina de inghet

Pentru a rezista inghetului din timpul iernii, trandafirii din gradina au nevoie de ingrijiri speciale. Acestia trebuie tunsi si ingrijiti corespunzator inainte de venirea inghetului daca vrei sa te bucuri de frumusetea acestora si anul urmator.

 

Tunderea tufelor de trandafiri

Procesul de tundere al trandafirilor se face toamna tarziu, cand temperaturile din timpul noptii scad sub 0 grade. Se vor tunde ramurile care putrede, uscate, cele afectate de boli ori daunatori, cele care au muguri nedezvoltati dar si ramurile care sunt foarte lungi. Restul se vor tunde primavara, dupa ce pericolul inghetului dispare. Daca tunzi prea mult trandafirii, in acest sezon, vor fi vulnerabili in fata inghetului si adaunatorilor!

Protejeaza tufele de inghet

Creeaza in jurul plantei un musoroi de pamant de aproximativ 25-30 cm inaltime. Musuroirea plantei se face la sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie.

Pamantul folosit in procesul de musuroire trebuie sa fie usor si nisipos pentru a permite drenarea apei. Poti folosi un amestec de turba, nisip si pamant, in proportii egale. La final adauga un strat protector de paie, rumegus si/sau frunze de aproximativ 5-10 cm grosime. Ca acesta sa nu fie spulberat de vant, inveleste totul cu o plasa.

ATENTIE! Nu folosi folie de plastic sau conuri de plastic, ori alte materiale care nu permit circulatia aerului, deoarece umezeala ramasa in jurul tulpinii poate duce la aparitia mucegaiului, ce va afecta intreaga planta.

Surse foto: flickr.com, reddit.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.