Plante de gradina

#plante #gradina #inflorie plante

De ce nu infloresc plantele tale

Plantele tale nu pot vorbi, insa iti pot transmite mesaje prin modul in care isi schimba aspectul exterior. Daca tii la plantele tale, este foarte important sa intelegi ca atunci cand ele nu se dezvolta, inseamna ca ceva nu le prieste. Poate fi caldura, frigul, lipsa apei sau orice altceva. Descopera cateva dintre motivele pentru care plantele dragi tie nu infloresc atunci cand le vine vremea.


1 Plante care nu infloresc: hortensiile


Hortensiile sunt plante toxice, insa coloritul lor deosebit primeaza, astfel ca din ce in ce mai multa lume cultiva aceasta planta in gradina. Hortensiile ar trebui sa infloreasca in lunile de vara, insa daca acest lucru nu se intampla, inseamna ca le-ai plantat intr-un loc mult prea umbros, le-ai taiat in alta perioada decat iarna sau primavara devreme sau florile au fost surprinse de bruma.


2 Plante care nu infloresc: Wisteria


Wisteria (glicina) este una dintre cele mai frumoase plante agatatoare din gradina. Poate atinge chiar si 20 de metri inaltime, daca are pe ce se agata. Florile de Wisteria au un parfum minunat, insa atunci cand nu infloresc trebuie sa fii atent la urmatoarele aspecte: pui prea mult fertilizator (acest lucru face ca planta sa-si canalizeze energia spre frunze, nu spre inflorescente), ai curatat planta la inceputul verii sau ai pozitionat-o intr-o zona in care nu bate soarele aproape deloc.


3 Plante care nu infloresc: Campsis radicans (trambita)


Campsis radicans este un arbust catarator cu un colorit impresionant. Daca nu infloreste imediat, nu este cazul sa te sperii. Trambita sau luleaua tucului, cum i se mai spune, infloreste foarte greu. Pana sa vezi prima floare, pot trece chiar si 10 ani.

Daca, totusi, a venit vreema sa infloreasca si acest lucru nu se intampla, este bine sa stii ca este posibil sa fi comis cateva greseli. Fie ai cultivat acest arbust intr-o zona din gradina unde este mai tot timpul umbra, fie ai aplicat fertilizatori. Campsis radicans nu are nevoie de substante fertilizante, daca vrei sa-ti faca flori frumoase. Prea mult nitrogen in sol face ca planta sa se axeze pe dezvoltarea frunzelor, nu a inflorescentelor.


4 Plante care nu infloresc: liliacul


Liliacul este vestitorul primaverii. La cateva saptamani dupa ultimul inghet, arbustul incepe sa infloreasca, insa daca acest lucru nu se intampla, inseamna ca nu are suficient de multa lumina. Florile de liliac sunt destul de timide si nu se deschid decat daca au cat mai mult soare la dispozitie. Un alt motiv pentru care nu infloreste este faptul ca nu ai curatat arbustul primavara devreme.


5 Plante care nu infloresc: narcisele


Narcisele sunt plante delicate, nepretentioase. Insa acest lucru nu inseamna ca nu merita deloc atentia ta. Daca narcisele tale nu infloresc, inseamna ca le-ai plantat la umbra. Ai taiat foliajul inainte ca planta sa se usuce singura, le-ai udat excesiv, cauzand putrezirea bulbilor, sau nu le-ai rarit deloc si nu au avut suficient spatiu pentru a se dezvolta.


6 Plante care nu infloresc: lalelele


Plante de primavara, lalelele pot fi tare incapatanate atunci cand vine vorba de inflorire. Lalelele absorb energia pentru florile de anul viitor imediat dupa ce inceteaza sa mai infloreasca anul acesta. Daca le-ai plantat intr-un loc umbros, este foarte posibil ca anul viitor sa nu ai lalele de taiat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului