Plante de gradina

#Gazania # flori vara #gradina #geranium

Flori de vara: 6 optiuni pentru gradina ta

In timpul verii, plantele devin protagonistele teraselor, gradinilor si balcoanelor. Cu toate acestea, datorita caracteristicilor climatului, nu toate speciile reusesc sa supravietuiasca.

Exista cateva soiuri care reusesc sa reziste la temperaturile ridicate din aceasta perioada a anului. Pe cat de frumoase sunt, ele necesita o ingrijire speciala. Afla!

6 tipuri de flori de vara pentru a-ti insufleti gradina

Daca esti norocosul unei gradini este bine sa te interesezi din timp care sunt florile care rezista la temperaturile ridicate ale verii.

1. Gazania, floarea care iubeste cerul senin

Una dintre florile de vara cele mai cunoscute pentru culorile stralucitoare sunt gazaniile, al caror nume botanic este Gazania rigens. Este o planta de origine sud-africana care creste intre 30 si 35 cm. Caracteristica sa principala este ca florile sale se deschid doar daca cerul este senin!
Cel mai interesant este faptul ca exista in diverse culori: galben, portocaliu, rosu, dar si in variante bicolora.

2. Geranium, flori frumoase de vara

Geranium, care face flori in valuri toata vara a devenit una dintre florile preferate pentru a impodobi gradinile si spatiile in aer liber. Este o planta de origine mediteraneana care poate atinge pana la 60 cm inaltime. Florile sale colorate ies in evidenta vara in toate culorile: rosu, alb, portocaliu si roz.

3. Echinaceea, ideeala pentru decor

Desi multi o cunosc ca planta medicinala, adevarul este ca echinaceea este o planta ideala pentru a decora gradina.
Este originare din estul Americii de Nord, dar in prezent se cultiva in multe parti ale lumii.

Adesea creste pe terase care au o expunere mare la soare. In plus, poate ajunge pana la doi metri. Ea se afla printre remarcatele sezonului de vara, deoarece culoarea sa purpurie iese in evidenta printre verdele gradinii.

4. Lavanda are un miros foarte placut

Exista multe motive pentru a creste lavanda in gradina. In primul rand, florile sale rezista la temperaturile ridicate ale anotimpului cald, deoarece provin din regiunea mediteraneana, care are veri calde si uscate.
Pe de alta parte, are aplicatii importante in casa, deoarece pe langa alungarea insectelor din gradina, poate fi folosita ca baza pentru a pregati diferite remedii naturale, cum ar fi parfumurile.
Inaltimea tufisului atinge aproximativ 50 cm si se remarca pentru florile sale liliachii care dau si un miros foarte placuta.

5. Garoafa mica de vara

Pentru iubitorii de flori mici de vara, garoafele reprezinta o optiune buna. Pot fi gasite in culori care variaza de la alb la nuante rosii. In plus, florile colorate ies in evidenta pe frunzele sale alungite verzi.
Si foarte important este ca aceste plante au nevoie de foarte putina ingrijire. Prin urmare, sunt potrivite pentru cei care nu au prea mult timp la dispozitie pentru gradinarit.

6. Margareta africana

Margareta Dimorfoteca, numita si margareta africana sau margareta Cape, provine din Africa de Sud.
Aceste flori de vara sunt cunoscute pentru plantele foarte rezistente, fiind potrivite atat pentru  cultivarea gradinii, cat si pentru ghivece.
Margaretele au devenit una dintre speciile preferate in timpul verii, deoarece culorile sale diverse permit realizarea unor aranjamente foarte atractive. Au frunze verzi lungi, iar florile pot fi albe, roz, portocalii, galbene si liliachii, cu insertii albastre, galbene sau portocalii.

Sfaturi pe care trebuie sa le iei in considerare!

Desi aceste flori sunt rezistente la temperaturi ridicate, asta nu inseamna ca nu au nevoie de ingrijire de baza. Pentru a le mentine sanatoase si frumoase, asigura-te ca le uzi in mod regulat, dar fara a exagera.

De asemenea, e important sa le cultivi in soluri adecvate, bogate in nutrienti, astfel incat planta sa creasca fara dificultati.

Nu in cele din urma, fii atent si rupe florile ofilite si frunzele ingalbenite pentru a ajuta la inflorirea lor continua.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare