Plante de gradina

#gradina de legume #amenajarea gradinii #legume gradina #plantarea legumelor

Legume sanatoase intr-o gradina spectaculoasa: 7 proiecte ingenioase pentru gradini

Vrei sa iti faci o gradina de legume, insa nu stii de unde sa incepi? Incearca unul dintre urmatoarele proiecte pentru gradini, astfel incat sa obtii legume sanatoase si gustoase. Plantele cultivate in gradina proprie sunt utile atat pentru designul curtii, cat si pentru prepararea celor mai savuroase mancaruri. Iata, asadar, cateva idei de proiecte ingenioase pentru gradini, de la care te poti ispira!


1. Gradina de legume de inspiratie asiatica

Legumele din cultura asiatica sunt mai greu de gasit in magazine si in piete, insa ele fac ca mancarurile preparate sa fie delicioase. Pentru a te asigura ca vei avea mereu legume pentru a da savoare preparatelor culinare, fa-ti o mica gradina asiatica la tine in curte.


2. Gradina de legume de inspiratie italiana

Pentru a face sosurile de paste perfecte sau alte bunatati culinare inspirate din bucataria italiana, fa-ti propria gradina de legume proaspete.


3. Gradina de legume de inspiratie americana

Rosiile Brandywine sau mazarea Sugar Snap sunt legume care provin din cultura americana. Pentru ca in magazine se gasesc destul de greu si sunt si foarte scumpe, le poti cultiva in mica ta gradina romaneasca.


4. Gradina colorata

Varza rosie, oregano, salata verde, ceapa sunt cateva dintre legumele pe care le poti planta in gradina pentru a-i da un strop de culoare. Toate aceste plante sunt benefice pentru sanatatea ta, insa, inainte de toate, sunt "piese de rezistenta" pentru un decor minunat in gradina.


5. Gradina pentru bucatarie

Un astfel de proiect de gradina este mai amplu, intrucat cuprinde o varietate de legume si ierburi aromatice pe care sa le poti folosi in bucatarie. Pentru a realiza un asemenea proiect, ai nevoie de un spatiu cat mai mare, astfel incat sa poti planta cat mai multe soiuri de legume si verdeturi.


6. Gradina pentru salata

Salata este unul dintre alimentele cele mai gustoase, care poate fi folosit pentru prepararea multor mancaruri. In plus, aceasta leguma este si foarte sanatoasa, asa ca un proiect pentru o gradina de salate este o idee buna.


7. Gradina de patrimoniu

Intr-o asemenea gradina poti cultiva specii rare de legume din toate colturile lumii, pentru a da gust mancarurilor preparate.



Sursa foto: otthonokeskertek.hu
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare