Plante de gradina

#Lobelia albastra #lobelia #plante de gradina

Lobelia - cea mai frumoasa floare! Te hipnotizeaza cu albastrul ei fermecator

Una dintre cele mai fermecatoare flori, pe care trebuie sa o ai in gradina ta pe timpul verii este Lobelia. Aceasta infloreste toata vara, fin mai pana in mijlocul lui septembrie.

Este o planta perena, care creste in tufe sferice si are o inaltime de 10-30 de centimetri. Este bine sa o plantezi in ghivece suspendate, pentru ca este o planta cataratoare.

Chiar daca iubeste soarele si lumina, nu este bine sa o plantezi intr-un loc in care bat razele foarte tare. Canicula o poate ucide.

Are nevoie de sol nisipos

Pentru a se dezvolta sanatos, Lobelia are nevoie de un sol umed si nisipos. Nu are nevoie de ingrasamant in exces. Ea creste in soluri curate, fara chimicale, iar la baza ghiveciului are nevoie obligatoriu de un strat de nisip.

Cum se ingrijeste Lobelia:

Pentru a creste spectaculos, Lobelia trebuie tunsa frecvent si solul bine afanat. Inainte de iarna, ea trebuie dusa in casa, pentru a se pastra. Florile uscate trebuie indepartate obligatoriu pentru a nu o afecta bolile.

Lobelia nu are nevoie de o ingrijire delicata, insa trebuie sa fii atent la cateva detalii pentru te bucura de florile sale spectaculoase, de un albastru hipnotizant.

Planta nu rezista afară, iarna si este originară din America si are recunoscute beneficii terapeutice fiind folosita pentru tratarea astmului, a tusei si a bronsitei cronice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare