Plante de gradina

#menta gradina #crestere menta #plante de gradina #menta #insecte

Menta tine insectele la distanta! De ce trebuie sa o cultivi langa casa ta

Insectele sunt extrem de enervante. Acestea nu doar ca-ti invadeaza casa si gradina, nelasandu-te sa te bucuri in pace de seri linistite, dar unele dintre ele iti ataca si plantele din gradina. Din fericire, nu trebuie sa apelezi la chimicale pentru a scapa de ele. Este suficient sa plantezi menta in gradina si in jurul casei pentru a le tine la distanta.

Avantajul este ca poti creste aceasta planta si in ghivece pe care sa le pui la ferestre sau pe balcon. La fel de bine creste si in gradina, printre alte plante, flori sau chiar intre straturile de legume.

Menta este un repelent pentru paienjeni dar si pentru alte insecte pe care nu iti doresti sa le vezi pe langa locuinta ta. 

Cum sa plantezi si sa ingrijesti menta

Menta este o planta aromatica, usor de ingrijit. Crescuta in curte, unde are suficient spatiu pentru a se dezvolta, aceasta se va extinde rapid, prin radacini subterane, numite rizomi. Desigur, menta se planteaza cu ajutorul semintelor, pe care le poti cumpara din magazinele de  bricolaj sau chiar din supermarketuri.

Pentru a planta menta in gradina trebuie sa tii cont de faptul ca aceasta prefera zonele cu climat umed si locurile semi-umbrite, insa se adapteaza cu usurinta si locurilor uscate si insorite.

Indiferent unde plantezi menta (in gradina sau in ghiveci), trebuie sa ii asiguri nivelul optim de umiditate. Asigura-te ca solul este umed, insa nu foarte ud, deoarece radacinile plantei vor puterzi. In zilele toride de vara, udarea trebuie facuta zilnic sau chiar de doua ori pe zi daca terenul este arid.

Sursa foto/ș pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului