Plante de gradina

# plante alergii #alergii plante #plante

Plante periculoase pentru persoanele care sufera de alergii

Florile sunt frumoase si sanatoase, insa persoanele care sufera de alergii ar trebui sa se fereasca de unele plante, oricat de mult le-ar iubi. Multe dintre plante emana polen iritant, care poate declansa alergii, macarimi de nas si mucozitati continue.

Iata care sunt cele mai periculoase plante pentru persoanele care sufera de alergii:

Plantele din familia Aster

In capul listei plantelor care provoaca alergii se afla plantele care fac parte din familia Aster sau Asteraceae).  Acestea provoaca adesea probleme persoanelor cu alergii, mai ales celor foarte sensibile. Simptomele pot aparea in primavara, odata cu aparitia noilor plante.

Gypsophila

Gypsophila este populara in gradinile de la munte, dar este adesea inserata si in buchetele de flori. Desi florile acestei plante sunt mici, ele contin mult polen.

Dahlia

Florile Dahlia sunt destul de impresionante pentru a atrage mulți polenizatori de insecte, dar aceste flori sunt membri ai familiei Aster și, ca atare, au polen care poate provoca apariția unor simptome de alergii.

Margaretele

De asemenea, în familia Aster, margaretele pot sunt producători de polen foarte mari și probabil veți vedea multe albine care vizitează aceste plante. Deși polenul nu este transferat de vânt, persoanele cu alergii ar trebui să evite să se apropie prea mult de ele.

Gerbera Daisy

Unul dintre cei mai blanzi membri ai familiei Aster este Gerbera Daisy (Gerbera jamesonii). Are un polen care poate provoace un stranut foarte intens. Aveți grijă înainte de a aduce un buchet din acestea în casă.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului