Plante de gradina

#replantare brazi naturali #brazi # brazi naturali

Replantarea brazilor naturali: cum poti salva bradutul care ti-a infrumusetat casa de Craciun

Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar gasirea bradului perfect este una dintre cele mai importante sarcini. Brazii artificiali sunt, intr-adevar, o alegere ecologica si avantajoasa, insa frumusetea si aroma de neinlocuit a unui brad natural dau un farmec aparte incaperii, acesta fiind, de asemenea, reprezentativ pentru Craciun. Cum insa ne putem bucura de un brad natural fara a ne simti vinovati, totodata, de prejudiciul adus naturii? Floria, una dintre florariile de top din Romania, vine cu o solutie pentru un Craciun fericit!

Floria, una dintre cele mai apreciate lanturi de florarii din Romania, vine anul acesta cu o propunere speciala pentru persoanele care isi doresc un brad natural de Craciun, insa isi doresc, totodata, o solutie ecologica: serviciul de replantare, care poate fi achizitionat alaturi de unul dintre brazii naturali crescuti in ghiveci Nordmanniana, o specie rezistenta, de la Floria. Serviciul de replantare presupune ca echipa Floria sa ridice bradul din locuinta ca apoi sa il transporte in depozitul florariei, unde bradul va fi ingrijit pe tot parcursul iernii pana cand, in martie, va fi gata de replantare. Persoanele care opteaza pentru acest serviciu vor primi o diploma de merit, precum si poze cu bradutul replantat, care va purta atasata o eticheta cu numele proprietarilor.

Brazii Normanianna, crescuti in ghiveci, vin cu un pliant care include detalii despre ingrijire, pentru cresterea duratei de viata a bradului, precum si pentru o replantare cu succes.

Cum se ingrijeste bradul ce urmeaza a fi replantat

Este important de mentionat, inainte de toate, ca singurii brazi ce pot fi replantati sunt brazii crescuti in ghiveci, care au radacinile intacte.

Ingrijirea bradului acasa

Inainte de toate, bradul trebuie sa aiba aplicat un stimulator de inradacinare. Un alt factor deosebit de important in replantarea bradului este folosirea pamantului din padure, care nu se gaseste cu usurinta in comert. De aceea, daca aveti posibilitatea, este de preferat sa il luati direct „de la sursa”. La fel de important este felul in care este manevrat balotul bradului. Radacinile trebuie pastrate intacte, astfel ca ghivecele in care mutam bradul trebuie sa fie mai mari decat balotul pentru ca radacinile sa nu aiba de suferit in urma mutarii - la plantare nu trebuie sa se intervina deloc asupra balotului. Noul ghiveci in care a fost mutat bradul trebuie sa aiba si un recipient, precum o farfurie-suport, in care se va pune in permanenta apa pentru ca bradul sa fie alimentat constant dupa nevoile lui.

Daca vreti ca bradul dumneavoastra sa fie perfect pentru replantare, este absolut necesar sa pastrati umiditatea in locuinta. Principalul motiv din cauza caruia se usuca brazii in interior este gradul scazul de umiditate si temperaturile ridicate. De aceea, este important sa plasati bradul cat mai departe de sursa de caldura. Un truc de ajutor este stropirea periodica a bradului cu apa dintr-un puverizator.

Floria ofera serviciul de replantare a brazilor

Replantarea bradului nu este, insa, floare la ureche. Manevrarea acestuia, gasirea unui loc ideal de depozitare precum si a unei zone in care bradul sa poata supravietui. Daca nu aveti posibilitati optime de depozitare sau acces la o zona potrivita pentru replantarea bradului de Craciun, Floria a lansat serviciul de replantare pentru locuitorii Capitalei. Acesta presupune ridicarea bradului din locatie si transportarea pana la depozitul Floria, unde bradutul va fi pastrat in conditii optime pana primavara, cand mediul va fi perfect pentru replantare.

Floria este o florarie nascuta din pasiunea pentru frumos in 2010, inregistrand o ascensiune remarcabila pe piata. In 2010, 2013, 2014, 2015 si 2016 Floria a primit titlul de "Floraria Online a Anului" in cadrul Galei Premiilor de e-Commerce. O alta dovada a aprecierii de care se bucura Floria este colaborarea cu Casa Regala a Romaniei, Floria fiind, pana in 2018, furnizor oficial al Casei Regale.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare