Plante de gradina

#resturi de peste #plante de gradina #ingrasamant #plante #peste

Resturi de peste? Nu le arunca! Plantele tale au nevoie de ele

Daca obisnuiesti sa arunci resturile de peste, nu mai face acest lucru. Solzii si oasele pestilor sunt benefice pentru plantele tale. Acestea elibereaza in sol substante nutritive necesare plantelor tale.

Ingrasamintele din solzi si oase de peste sunt recomandate gradinarilor deoarece includ toate substantele de care au nevoie plantele. Acestea elibereaza in sol nitrogen, fosfor si potasiu.

Nitrogenul este o substanta foarte importanta pentru plantele tale, deoarece aceasta contribuie la intarirea radacinilor plantelor, la accelerarea naturala a cresterii acestora, precum si la imbunatatirea calitatii frunzisului. In plus, nitrogenul e bogat in clorofila, extrem de importanta in desfasurarea procesului de fotosinteza, scrie realitatea.net.

Tot ce trebuie sa faci pentru a profita de proprietatile resturilor de peste, este sa ingropi cate putin din acestea la radacina fiecarei plante.

Sursa foto: pexels.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.