Plante de gradina

#simbol #flori #trandafiri #simbol flori #culori trandafiri #simbol culoi #simbol trandafiri

Simbolurile trandafirului in functie de culoare

Semnificatiile trandafirilor s-au schimbat de-a lungul secolelor, dar conceptele de dragoste si frumusete au fost asociate acestei flori inca din cele mai vechi timpuri. Descopera cateva lucruri noi despre insemnatatea trandafirilor in functie de culoare.

Cu o semnificatie extrem de bogata, de la ranile lui Isus Hristos pana la socialismul modern, trandafirul este in primul rand simbolul dragostei. Cel mai popular cadou oferit de indragostiti, buchetul de trandafiri poate avea numeroase semnificatii in functie de culoare.


Trandafir alb

Inocenta si puritatea exprimate de trandafirul alb fac din aceasta floare alegerea pefecta pentru buchetul de nunta. Trandafirii albi simbolizeaza un nou inceput, dar pot fi utilizati si pentru a exprima respectul si admiratia pentru o persoana draga.


Trandafir rosu

Cel mai frumos mod de a spune "Te iubesc", trandafirii rosii sunt in general mai bine primiti atunci cand ii oferi partenerei intr-o relatie stabila. Pentru exprimarea dragostei la prima vedere, nu sunt insa la fel de potriviti.


Trandafir roz

In functie de nuanta de roz, trandafirii pot exprima eleganta si gratie, dar si recunostinta. Pentru un buchet de "Multumesc", opteaza pentru trandafiri de un roz inchis, iar pentru a-ti exprima pasiunea, alege un roz cat mai pal.


Trandafir galben

Cel mai potrivit trandafir pentru exprimarea prieteniei este cel galben. Este si un simbol excelent al momentelor fericite alaturi de cei dragi.


Trandafir portocaliu

Insemnatatea trandafirilor portocalii tine de entuziasm, dar pot fi utilizati si pentru a exprima pasiunea pentru o persoana care nu ti-a confirmat inca faptul ca iti impartaseste sentimentele.


Trandafir violet

Ideali pentru a transmite dragostea la prima vedere, trandafirii violet exprima modul in care te-a vrajit cea care ii va primi de la tine. Acelasi lucru il exprima si trandafirii fara spini.


Alte simboluri ale trandafirilor in functie de culoare

Un buchet de trandafiri albi si rosii combina cele doua insemnatati ale florilor si exprima o uniune puternica.

Trandafirii albastri, a caror culoare a fost obtinuta in mod artificial, reprezinta imposibilul si misterul, in timp ce un trandafir negru, la fel de rar si artificial, poate exprima ura si sfarsitul unei relatii, dar si ideea de renastere.

Sursa foto: rocknrosestore.com, catchsmile.com, alebady.com, capegrace.com, parentslate.com, heirloomroses.com, totallytamryn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare