1. Amplasarea plantelor aromatice
Unul dintre cele mai bune locuri in care poti aseza plantele aromatice este bucataria. Aici, acestea au parte de lumina buna, insa trebuie puse departe de sursele de caldura, deoarece acestea le pot deteriora. Cel mai indicat ar fi sa le asezi pe pervazul de la bucatarie, pentru a primi cat mai multa caldura si lumina naturala.
Totusi, inainte de a pozitiona plantele, citeste-le caracteristicile, pentru a sti exact unde sa le asezi, pentru ca acestea se dezvolta armonios si sanatos.
2. Udarea plantelor aromatice
Excesul de apa le poate dauna grav plantelor aromatice. Acestea nu au nevoie de o udare zilnica, insa nici nu poti sa le neglijezi, astfel incat sa se deshidrateze. Incearca sa gasesti o cale de mijloc si verifica constant umiditatea solului.
3. Conservarea plantelor aromatice
Desi de obicei sunt folosite proaspete, plantele aromatice pot fi uscate sau chiar congelate pentru a fi pastrate pentru mai mult timp. In acest caz, cel mai bine ar fi sa le recoltezi inainte de inflorire, deoarece atunci au cea mai puternica aroma.
4. Taierea plantelor aromatice
Taierea sau scurtarea plantelor aromatice este foarte importanta. Aceste procese stimuleaza cresterea si inmugurirea lor. Cimbrul, rozmarinul si salvia sunt printre plantele care au nevoie neaparata de taiere pentru a creste sanatos. Curata-le de lemnul mort la inceputul primaverii. De asemenea, rozmarinul, cimbrul, salvia si levantica au nevoie de taiere mai ales cand tulpinile lor incep sa isi piarda din stabilitate.
Sursa foto: solojardin.com