Plante de gradina

#flori de primavara #narcise #zambile #lalele #bulbi

Vrei ca florile de primavara sa infloreasca mai repede? Ce trebuie sa faci

In magazine au aparut deja ghivece cu zambile, narcise sau chiar lalele inflorite. Daca te intrebi de ce bulbii plantati de tine, in gradina, nu au inflorit deja, trebuie sa stii ca florile din magazine sunt crescute in sere in conditii speciale. Dar daca iti doresti ca plantele tale sa infloreasca mai repede exista catreva trucuri pe care trebuie sa le stii.

 

Alege bulbi sanatosi

In primul rand este important sa stii ca nu orice planta poate fi grabita sa infloreasca. Florile care se adapteaza perfect conditiilor din acest secon sunt narcisele, zambilele, crinii, lalelele, freziile si brandusele. Daca vrei sa te bucuri de flori superbe, alege bulbi cat mai mari si mai sanatosi posibil.

Tine bulbii in apa

Pentru a spori incoltirea si crestere plantelor tale, tine bulbii intr-un castron cu apa, timp de o zi – doua, inainte de a-i planta. Foloseste apa de put, de izvor sau apa plata si evita apa de la chiuveta care are clor.

Ai grija sa nu scufunzi bulbii complet in apa deoarece vor putrezi. Doar parea de jos a acestora, unde se observa niste radacini sucate, sa ajunga la apa.

Planteaza bulbii

Planteaza bulbii in pamant si, daca nu ploua, ai grija sa-i uzi zilnic, insa fara sa-i ineci.

In doua-trei saptamani vei avea flori colorate si parfumate. Florile pot dura intre 7 si 10 zile, mai ales daca noaptea le tii intr-un spatiu mai racoros, iar ziua in lumina intensa, pe un pervaz, spre exemplu. In schimb, daca plantezi florile in gradina, iar temperaturile sunt scazute, te poti astepta ca acestea sa infloreasca mai tarziu.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului