Amenajarea gradinii

#mac #margarete #plante insamantare #garofita de gradina

Plantele cu autoinsamantare, solutia pentru o gradina frumoasa an de an

In gradina intotdeauna ai o multime de activitati de rezolvat, astfel ca trebuie sa profiti de fiecare ocazie care iti permite sa economisesti timp pretios. Plantele cu autoinsamantare, perene, sunt solutia perfecta in acest caz, intrucat le plantezi o singura data, iar in anii urmatori cresc singure, fara sa fie nevoie sa intervii.

Plantele cu auoinsamantare sunt, de fapt, flori deosebit de frumoase, care iti inveselesc gradina aproape tot anul.

Plante care se autoinsamanteaza

Daca iti doresti si tu sa scapi de stresul plantarii florilor din gradina in fiecare an, iti recomandam cateva soiuri de plante cu autoinsamantare, care cresc singure, din semintele cazute pe sol.

Garofita de gradina

Garofita de gradina sau Dianthus barbatus este o floare de gradina foarte delicata. Poate avea nuante de alb, roz pal, roz aprins sau rosu si apare cativa ani la randul in acelasi loc. Este bine sa stii ca, daca sunt purtate de vant, semintele de garofta pot ajunge in alte zone din gradina, unde vor rasari in anul urmator.

Macul

Macul oriental, cel mai raspandit in tara noastra, poate fi adesea vazut prin lanurile de grau, pe campuri si pe marginea drumului. Crezi ca ii planteaza cineva? Nu, macii cresc singuri, prin autoinsamantare. Daca vrei sa ai maci in gradina, ii poti semana o singura data, pentru a te bucura de ei si in anii urmatori, pana cand semintele se pierd.

Margaretele

Margaretele sunt flori care se autoinsamanteaza si iti inveselesc gradina an de an fara sa le duci de grija. De altfel, majoritatea florilor de camp se autoinsamanteaza si iti infrumuseteaza gradina fara sa pierzi timp in fiecare an cu plantarea lor.

Trucuri pentru a prelungi viata plantelor cu autoinsamantare

Daca vrei sa te bucuri cat mai mult timp de frumusetea plantelor cu autoinsamantare este bine sa tii cont de cateva lucruri esentiale. Desi nu sunt plante pretentioase, trebuie sa le rupi capetele care se usuca in lunile calduroase de toamna, pentru a stimula dezvoltarea unei flori noi.

Cand cumperi semintele, asigura-te ca respecti instructiunile de plantare, in special in ceea ce priveste tipul de sol si adancimea la care trebuie facuta semanarea.

Toamna sau in momentul in care florile se usuca, poti strage o parte din seminte, pentru a le planta in alte zone din gradina.

Sursa foto: allyou.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului