Amenajarea gradinii

#sera # spatii mici #sera balcon #sera curte

Sera pentru curte sau pentru balcon, o solutie practica pentru spatiile mici

Spatiile mici pot fi o reala problema pentru orice gradinar, de aceea trebuie sa incerci in permanenta sa gasesti solutii prin care sa folosesti spatiul liber cat mai bine. Din fericire, exista si solutii. De exemplu, sera pentru curte sau pentru balcon.

Sera pentru spatiile inguste, o metoda excelenta de gradinarit

In general, serele ocupa foarte mult spatiu, ceea ce inseamna ca ai nevoie de o parcela extinsa in gradina. Nu este si cazul serei pentru curte sau pentru balcon. Dispusa pe 3-4 rafturi inalte, acest tip de sera are dimensiuni reduse (in general 70X50 cm).

Mini-sera poate fi amplasata oriunde iti doresti, fie ca este vorba despre balcon, terasa, o camera pe care nu o folosesti, beci, veranda sau curte. Cu o structura simpla, metalica, sera pentru spatii restranse are un invelis din plastic, care mentine o temperatura optima in interior.

Husa din plastic poate fi data la o parte, pentru a permite plantelor sa respire si sa se aeriseasca.

Mini-sera, perfecta in anotimpul rece

Sera pentru curte sau balcon este perfecta in sezonul rece, cand plantele tale au nevoie de o temperatura constanta si placuta pentru a se dezvolta. De asemenea, in acest spatiu nu foarte mare poti creste cu incredere rasadurile pentru viitoarele legume, dar poti amplasa si florile sensibile, care nu au voie sa stea nici la temperaturi prea mici, nici la temperaturi prea mari.

Urmatoarea sera pentru curte sau balcon costa doar 39,88 de dolari si poate fi comandata de pe siteul gardeners.com.

O investitie grozava pentru gradinarii incepatori

Mini-sera este o investitie grozava pentru gradinarii incepatori, intrucat asigura spatiul optim pentru legumele cel mai usor de ingrijit, cum ar fi salata verde, spanacul, ridichile sau ceapa verde.

Aceasta sera pentru curte sau balcon, cu 4 etajere, poate fi comandata din magazinul gradinabakker.ro, la pretul de 219,90 de lei.

Sera pentru curte sau balcon poate fi realizata si din alte materiale, cum ar fi lemnul si sticla, insa daca alegi aceasta varianta, trebuie sa te asiguri ca dispune de un sistem de ventilatie. Aceasta sera poate fi cumparata din magazinul online target.com, la pretul de 75 de dolari.

Sursa foto: gardeners.com, gradinabakker.ro, squarespace.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului