Amenajarea gradinii

# amenajare drum de acces locuinta #drum de acces

3 utilaje de care ai nevoie ca sa-ti amenajezi drumul de acces spre locuinta

In functie de zona in care ti-ai construit locuinta, te poti bucura sau nu de o cale de acces corecta si eficienta. Construirea unei case la periferia oraselor, spre exemplu, este posibil sa insemne adesea drumuri de acces blocate in functie de vreme,  iar pentru acest lucru trebuie sa te documentezi si cu privire la utilajele de care vei avea nevoie pentru a-ti amenaja drumul de acces.

 

Miniexcavatoare

Miniexcavatoarele se pot dovedi a fi salvatoare mai ales in timpul lucrarilor de construire, acolo unde trebuie sa asiguri cai de acces atat pietonale, cat si pentru celelalte utilaje de constructii. Daca te pregatesti sa demolezi sau sa construiesti, iar materialele sau deseurile din constructii iti stau in drum, atunci gama de miniexcavatoare Caterpillar te poate ajuta sa eficientizezi spatiul. Miniexcavatoarele pot curata suprafete mari datorita lamelor si pot transporta aproape orice, de la pamant la cantitati foarte mari de pietris, lucru care le face sa fie unele dintre cele mai eficiente utilaje.

Spre deosebire de excavatoarele uzuale, care au dimensiuni si greutati impresionante, miniexcavatoarele cantaresc sub 1000 kg, ceea ce le face sa fie destul de agile in încercarea de a-si croi drum printre zonele de lucru. Miniexcavatoarele pot face fata solicitarilor pentru ca sunt utilaje de mare putere, cu functionare silentioasa, foarte versatile.

Miniexcavatoarele nu necesita spatii mari pentru depozitare, iar acest lucru le face sa fie deosebit de utile si adesea acestea sa se pozitioneze in topul utilajelor preferate de catre beneficiari pentru rezolvarea lucrarilor de aproape orice tip.

Autogrederele

Aceste tipuri de utilaje sunt deosebit de utile mai ales in timpul iernii, cand este nevoie de dispozitive puternice care sa curete rapid si eficient drumurile de acces. Autogrederele sunt eficiente insa chiar si in ceea ce priveste eliminarea surplusului de pamant sau pietris, datorita lamei frontale care impinge obstacolele, spre o nivelare completa.

Lamele autogrederelor pot realiza miscari ample de impingere, ridicare sau coborare, fiind nevoie ca operatorul sa cunoasca foarte bine comenzile de manipulare.

Autogrederele sunt utilaje folosite nu doar pentru deszapeziri sau curatari de teren, ci si pentru realizari si stabilizari de taluzuri, pentru transportarea pamantului in santiere, iar cel mai adesea aceste utilaje sunt vazute in cadrul santierelor care au in vedere realizarea de lucrari pentru drumuri si poduri.

Buldoexcavatorul

Un utilaj complex si complet, buldoexcavatorul este solutia perfecta pentru orice tip de lucrare. Practic acest utilaj insumează majoritatea operatiunilor, de la sapare la transportul pamantului si de la demolare la compactare. Buldoexcavatoarele sunt cel mai mult prezente pe santiere mari, acolo unde au un front de lucru mare si spatiu de desfasurare si chiar si in domeniul constructiilor de drumuri, acolo unde operatiunile de santier sunt nenumarate si necesita ajutorul unui utilaj ”bun la toate”.

Buldoexcavatorul necesita operator dedicat, in ciuda faptului ca sistemele actuale sunt cu mult simplificate. Producatorii s-au axat constant pe realizarea unor produse de calitate, fiabile, astfel incat acestea sa poata fi operate cu usurinta, insa doar cu pregatire specifica.

Fiecare dintre aceste utilaje pot fi costisitoare daca vorbim despre achizitia lor insa ar trebui sa stii faptul ca uneori poti lua in calcul chiar si inchirierea, deoarece acest lucru te poate scuti de unele neplaceri precum o valoare prea mare a investitiei sau incapacitatea de a depozita o flota prea mare de utilaje.

Acestea sunt insa variantele pe care le ai la dispozitie atunci cand ai nevoie de o curatare eficienta a drumurilor sau de realizarea unui drum de acces spre locuinta ta, asa ca tot ce iti ramane de facut este sa studiezi piata si sa alegi utilajul de constructii potrivit.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/9qfH_EIzH6w

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului