Amenajarea gradinii

#activitati gradinarit # gradina toamna #gradina #toamna

5 activitati de gradinarit pe care trebuie sa le faci toamna aceasta

Activitatile de gradinarit din timpul toamnei sunt o placere pentru multi gradinari, mai ales ca, acum, incepe pregatirea gradinii pentru iernat. Iata care sunt activitatile pe care trebuie musai sa le faci acum!

Tunde gardul viu

Gardul viu are nevoie de tunderi de intretinere, toamna. Poti face acest lucru in luna octombrie, cand pericolul inghetului este inca mic. Taierile se fac pentru a elimina orice ramura uscata si pentru scurtatea lungimii crengilor cu o treime. In acest fel, gardul viu va rezista mai bine in fata vanturilor din timpul iernii si a zapezii ce se depune pe el.

Elimina plantele invazive

Eliminarea plantelor invazive continua pana la venirea inghetului. Atfel, elimina periodic buruienile crescute in gazon, intre straturile de flori, pe langa borduri sau intre crapaturile acestora, dar si pe cele din gradina de legume. Eliminarea buruienilor inca de pe acum previne inmultirea excesiva a acestora in primavara urmatoare.

Aeriseste gazonul

Cu ajutorul unei furci inteapa solul pe care ai plantat gazonul. Aceasta este o metoda simpla de a intineri iarba de care te-ai bucurat intreaga iarna. Este o perioada prielnica pentru a planta seminte noi de gazonin locurile in care acesta a fost afectat de seceta din timpul verii sau de alte medii externe.

Scoate bulbii de vara din sol

Bulbii florilor de vara, cum sunt cei de dalie, trebuie scosi din sol si depozitati peste iarna intr-un loc uscat si racoros. Dupa ce ii scoti din sol este indicat sa ii asezi pe un ziar, la soare pentru a se usca. Depoziteaza-i apoi in cutii de carton in care ai adaugat servetele de hartie care sa absoarba umezeala.

Strange periodic frunzele uscate

Frunzele uscate sunt un ingrasamant natural perfect pentru gradina. Asadar strange-le regulat si transofrma-le in mulci.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului