Amenajarea gradinii

#pete de mucegai #curatare mobilier gradina #sodiu #mobilier gradina #bicarbonat de sodiu #utilizare bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, solutia naturala pentru curatarea mobilierului de gradina

Mobilierul din gradina se murdareste rapid, iar curatarea acestuia cu produse chimice poate duce la o deteriorare rapida a materialului. O solutie practica si la indemana este utilizarea bicarbonatului de sodiu. Iata cum te ajuta acesta:

Curatarea mobilierului

Bicarbonatul de sodiu este util pentu curatarea mobilierului de gradina. Acesta curata foarte bine mobilierul din plastic da si pe cel din lemn de palmier nelacuit.

Pentru a curata mobilieul din plastic, presara pe un burete umed praf de bicarbonat sau amesteca doua linguri de bicarbonat la un ibric de apa si spala mobilierul. Clateste apoi cu apa si sterge mobila cu o carpa curata pentu a usca moblierul.

Sfat: Pentru a curata colturile greu accesibile foloseste o periuta de dinti umeda, pe care ai pesarat bicabonat de sodiu.

Pentru a scapa de petele de mucegai de pe mobilier foloseste o substanta pe care o obtii din: o lingura otet si o lingura bicarbonat de sodiu. Freaca bine partile afectate de mucegai si clateste cu apa din abundenta.

Curatarea pernelor si sezlongurilor

Pernele si sezlongurile pot fi si ele curatate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Intinde-le la soare si presara din belsug bicarbonat de sodiu peste acestea. Lasa bicarbonatul sa actioneze peste noapte apoi periaza-le foarte bine si la final aspira resturile de bicarbonat cu ajutorul aspiratorul.

Curatarea gratarului

Faci des gratare? Atunci cu siguranta stii cat de neplacut si greu poate fi curatarea acestuia! Bicarbonatul de sodiu ajuta curatarea acestuia si la eliminaea rapida a grasimilor arse. Freaca gratarul cu o perie de sarma uda, pe care ai presarat bicarbonat din abundenta.

Pastreaza apa din piscina curata

Pentru a pastra apa din piscina curata, mai mult timp tot ce trebuie sa faci este sa adaugi bicarbonat de sodiu. Acesta va scadea pH-ul apei, impiedicand astfel formarea algelor.

Susa foto: bau-outdoors.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare