Amenajarea gradinii

#casuta din copac #casa copac #construire casa copac

Rasfata-ti copilul! Invata cum sa-i construiesti o casa in copac!

Este timpul ca micutul tau sa lase deoparte tastatura calculatorului, tableta si telecomanda televizorului si sa descopere farmecul naturii. Simpla munca in gradina nu il va atrage din prima, asa ca este bine sa il momesti cu o oferta irezistibila: casa din copac! Invata cum sa-i construiesti o casa in copac in doar cativa pasi simpli!

1. Alege copacul potrivit

Un copac prea batran sau unul prea tanar s-ar putea sa nu reprezinte suportul ideal pentru planul tau. Alege un copac crescut la o inaltime apreciabila, cu tulpina groasa, de esenta tare si, mai ales nu fixa casa intr-un pom fructifer. Il poti deteriora sau, mai rau, in goana dupa fructe copilul tau se poate accidenta.

2. Dimensiunile potrivite

Sa ne intelegem, este o casa in copac, nu o vila! Copilul si, eventual, prietenii care il vor vizita au nevoie de o camera si o terasa unde sa poata susoti cate in luna si in stele. Nu vor locui acolo, deci nu ai de ce sa le creezi conditii hoteliere. Dimensiunile obisnuite ale unei astfel de constructii suspendate sunt de 2,5 m la laturile platformei pe o inaltime de 1,6 m.

3. Materiale de constructie

Platforma trebuie realizata din scanduri groase de lemn, pentru a sustine greutatea micilor nazbatiosi. Asigura platforma cu o balustrada solida de jur imprejur. Din acelasi material va trebui sa crezi si rama de sustinere pe care o vei fixa de trunchiul copacului. Pentru pereti si acoperis poti folosi scanduri mai subtiri si mai vechi de lemn. Acoperisul trebuie acoperit cu o folie de celofan sau o prelata. Ai grija sa o fixezi bine de acoperis.

4. Cai de acces

O scara fixa s-ar putea sa nu se potriveasca cu planurile copiilor. In joaca lor, casuta din copac va fi pe rand: nava spatiala, corabie de pirati, nacela de balon etc. O scara de franghie este potrivita doar daca micutul si prietenii lui sunt destul de mari pentru a putea urca in siguranta pe ea. Acest detaliu ramane la latitudinea ta.

5. Dotari de interior

Mestereste-le "piratilor" cateva rafturi pe care sa isi aseze obiectele pe care le vor cara cu siguranta in refugiul lor. Adauga o masuta si arunca si cateva pernute moi pe care sa poata sta. Poti pune si un cos legat cu sfoara de balustrada. "Micii pirati" vor avea nevoie sa le mai strecori cate un sandwich sau o sticla cu apa din cand in cand.

Sursa foto: avanesova.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului