Boli si daunatori

#folosire otet #otet gradina #buruieni #daunatori #curatenie #furnici #otet #boli si daunatori

Otetul, benefic pentru gradina! Cum sa-l folosesti

Otetul are numeroase beneficii pentru gradina. Acest ingredient magic are numeroase intrebuintari in gradinarit, fiind aliatul de nadejde al oricarui gradinar. Iata trei moduri in care il poti utiliza in ingrijirea gradinii, daca vrei sa renunti la chimicale.

Scapa de buruieni

Daca nu doresti sa folosesti ierbicide pentru a scapa de buruienile din casa, poti folosi otet. Aceasta solutie naturala te ajuta sa scapi de acesti dusmani de temut. Pentru a scapa de buruienile din gradina formeaza o solutie din otet si apa. Cu cat este mai concentrata cu atat este mai eficienta, insa trebuie sa tii cont ca aceasta solutie poate afecta si plantele bune, asadar foloseste-o pe portiuni restranse.

Pulberizeaza buruienile cu otet la ora pranzului, intr-o zi insorita, pentru a fi cat mai eficient. Pentru a avea eficienta dorita, nu il aplica da a plouat in ultimele 24 de ore sau daca urmeaza sa ploua in ziua respectiva ori urmatoarea zi.

Atentie! Nu folosi acest tratament in locurile in care ai plantat gazon, deoarece il va istruge si pe aceasta.

Elimina daunatorii

Furnicile pot fi daunatoare gradinii daca se inmultesc peste masura. Asadar, daca obervi in gradina o multime de musuroaie sau daca micile furnici si-au creeat un musuroi chiar langa locuinta ta si risti sa ti-o invadeze, poti scapa de ele cu ajutorul otetului. Tot ce trebuie sa faci este sa torni putin otet in mijlocul musuroiului si vor pleca de indadata, deoarece nu suporta mirosul acestuia.

Intretine uneltele si mobilierul de gradina

Uneltele de gradina si mobilierul pot fi curatate cu usurinta cu ajutorul unei carpe inmuiate intr-o solutie formata din otet si apa. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci un pahar de otet cu un litru de apa. Pentru petele de rugina de pe ustensile foloseste o solutie mai concentrata.

De asemenea, pentru a scapa de excrementele pasarilor de pe mobilier, si nu numai, inmoaie o carpa in otet si sterge locul respectiv, apoi sterge totul cu o carpa curata, inmuiata in apa.

Sursa foto: thespruce.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului