Boli si daunatori

#utilizare fungicide #fungicide #agricultura

Tot ce trebuie sa stii despre fungicide pentru a fi un bun agricultor

Compusii chimici si organismele biochimice utilizate pentru a ucide sporii de ciuperci sau fungi sunt produsele esentiale oricarui agricultor pentru intretinerea culturilor de calitate. Astfel, aceste fungicide sunt utilizate pentru a inhiba atat aparitia, cat si dezvoltarea si raspandirea ciupercilor in randul plantelor.

Cele mai multe fungicide pot fi cumparate in forma lichida. Compania Fermierul vine in sprijinul tuturor gradinarilor si agricultorilor punand la dispozitia acestora o gama variata de produse destinate ingrijirii plantelor.

Iata care sunt intrebarile elementare ale caror raspunsuri trebuie sa fie cunoscute de orice agricultor inainte de a utiliza produse din categoria pesticidelor.

Ce sunt fungicidele?

Fungicidele, erbicidele si insecticidele sunt parte din clasa de pesticide, utilizate de agricultori pentru protectia plantelor. Un fungicid este un tip specific de pesticide care controleaza aparitia bolilor fungice prin inhibarea anumitor tipuri de ciuperci si stoparea raspandirii acestora.

Ce boli trateaza funcigidele?

Nu toate bolile cauzate de ciuperci pot fi controlate in mod adecvat de fungicide. Pe langa bolile vasculare declansate de ciupercile din genul Fusarium si Verticillium, cele cauzate de alte tipuri de organisme, ori declansate de factori abiotici sau de catre insecte nu pot fi stopate prin utilizarea fungicidelor. De aceea, este esentiala determinarea cauzelor simptomelor observate la plante inainte de a aplica produse din categoria fungicidelor.

De ce este necesara utilizarea fungicidelor?

Adesea plantele sunt contaminate de agenti vatamatori ce afecteaza culturile cu un impact economic semnificativ, ce se rasfrange asupra cantitatii si calitatii productiilor agricole, asa incat preintampinarea aparitiei bolilor specifice plantelor, identificarea ciupercilor si stoparea raspandirii si dezvoltarii acestora reprezinta punctul cheie al succesului oricarei productii agricole.

Exista patru motive principale pentru care fiecare gradinar ar trebui sa utilizeze fungicide. Iata care sunt acestea:

  1. Pentru a controla activitatea fungilor asupra culturilor de plante si pentru a stopa dezvoltarea si raspandirea acestora;
  2. Pentru a creste nivelul de productivitate al culturilor agricole si a reduce petele ce apar pe produsul final al fiecarei culturi, vatamari ce pot afecta partea comestibila a recoltei, dar si gradul de atractivitate, influentand astfel in mod direct vanzarile;
  3. Pentru a imbunatati durata de conservare a produselor agricole si calitatatea plantelor recoltate. Prezenta ciupercilor face ca fructele, legumele si semintele sa fie inutilizabile;
  4. Pentru a evita contaminarea. Prezenta fungilor are repercusiuni semnificative si asupra sanatatii consumatorilor, fie ca este vorba despre animale sau oameni.

Care este rolul fungicidelor in managementul culturilor agricole?

Prin comparatie cu tratamentele medicamentoase destinate uzului uman, cele mai multe fungicide trebuie aplicate culturilor agricole inainte de aparitia semnelor specifice bolilor fungice sau chiar de la aparitia primelor semne.

Spre deosebire de bolile umane sau animale, aplicarea fungicidelor culturilor agricole nu are capacitatea de vindeca simptomele deja prezente, chiar daca agentul patogen este eliminat. Acest lucru se datoreaza faptului ca plantele cresc si se dezvolta diferit de felul in care animalele sau oamenii o fac.

De aceea, utilizarea fungicidelor este esentiala in asigurarea protectiei necesare pentru a creste culturi agricole productive, neafectate de boli.

Pesticide-AZ.ro – Cei mai ieftini de pe net – Date de contact
Website: www.pesticide-az.ro
Telefon: 0724 254 542

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare