Plante de apartament

#ghiveci #decoratiuni #pictura #flori #plante #plante de apartament

Cum sa decorezi un ghiveci

Ghivecele simple din ceramica , portelan sau plastic, pot fi infrumusetate si personalizate dupa bunul plac atunci cand vrei sa dai locuintei tale o pata de culoare. De asemenea, ghivecele personalizate constituie un cadou inedit pentru o persoana draga, asa ca nu iti ramane decat sa te hotarasti cum anume vrei sa decorezi recipientul si sa achizitionezi cateva materiale necesare.


1 Coloreaza ghiveciul


Cumpara un set de pensule de diferite marimi si cateva tuburi de vopsea special apentru ceramica, portelan sau plastic si gandeste-te ce anume vrei sa exprime desenele de pe ghiveci. Te poti rezuma la desene simple (flori, peisaj insorit, pisici sau catei), poti opta pentru mesaje haioase sau  proverbe (mai ales daca urmeaza sa fie facute cadou) sau poti realiza diverse scenete.


Pentru ghivecele cu scenete ai nevoie de cel putin doua ghivece si de o idee draguta: poti desena o femeie si un barbat care merg unul spre celalalt, doi catei care alearga o pisica sau o rata cu doi boboci in urma ei. Poti desena orice, atata vreme cat ai inspiratie si uneltele necesare.


2 Decoreaza ghiveciul cu material textil


Mergi la un magazin cu produse textile si intreab-o pe vanzatoare daca are resturi de stofa groasa, colorata. Avand in vedere ca tu vei avea nevoie de cateva floricele sau alte forme mici, in diverse culori, nu are sens sa cumperi metri intregi de material.


Dupa ce ai achizitionat materialele, deseneaza direct pe ele forma dorita, decupeaza-le si lipeste-le cu adeziv.
Daca doresti, poti decora mai apoi ghiveciul cu tot felul de pietricele colorate.


3 Panglica de satin si nasturei


Daca vrei un aranjament mai simplu, poti opta pentru panglici colorate din satin pe care sa le prinzi in jurul ghiveciului.  De asemenea, pe langa sau chiar peste panglica respectiva poti lipi cativa nasturei  de diferite marimi, forme sau culori.


4 Lumanari decorative


In cazul in care nu vrei sa pictezi, sa tai sau sa lipesti, ai la indemana o varianta mai rapida si mai putin solicitanta. Achizitioneaza cateva lumanari cu forme de flori, introdu-le in pamant si aprinde-le atunci cand doresti.
Acest ghiveci cu siguranta va atrage toate privirile oaspetilor tai.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului