Plante de apartament

#plante de apartament #decor interior #plante decorative

Plantele decorative prin frunze iti inveselesc casa in zilele mohorate de iarna

Plantele decorative prin frunze confera casei tale un aer elegant si dau senzatia de prospetime, de aer curat. In zilele mohorate de iarna, sa ai in casa plante decorative prin frunze este exact ceea ce iti trebuie pentru a te energiza si a dobandi o stare de bine. Pentru aceasta, trebuie sa gasesti locul perfect in care sa-ti asezi plantele. Ele trebuie sa fie vizibile in intregime si nu ar trebui ascunse dupa fotoliu sau dupa un alt obiect de mobilier.

Mandreste-te cu plantele tale decorative prin frunze si orice persoana care iti va trece pragul casei va fi impresionata de frumusetea lor.


Anima holul cu un palmier pitic

Palmierul pitic este una dintre cele mai versatile plante de apartament, deoarece arata bine indiferent de locul in care il amplasezi. Daca ai un hol spatios, asaza un ghiveci cu palmier langa unul dintre pereti. Pentru un plus de rafinament, inlocuieste clasicul ghiveci din plastic sau din teracota, cu un "ghiveci ascuns". Ai nevoie de cateva placi din pal melaminat, cu ajutorul carora construiesti un spatiu suficient de mare incat sa poti introduce ghiveciul.

In urma operatiunii, ar trebui sa se vada doar gura ghiveciului si superba planta decorativa prin frunze. Daca nu stii sa constuiesti "cutia", poti vizita magazinele de bricolaj. Acolo poti gasi astfel de spatii pentru ascunderea ghivecelor.


Revitalizeaza casa de sticla cu arbusti decorativi

Casa de sticla sau gradina de iarna este locul in care florile si plantele decorative prin frunze ar trebui sa-ti zambeasca in fiecare zi. Pentru a te inveseli si a dobandi o stare de bine, asaza cateva ghivece mari cu arbusti decorativi prin frunze. Pe suprafata solului, adauga pietre, pentru un plus de eleganta, dar si pentru a impiedica evaporarea apei din pamant.

Arbustii decorativi arata cel mai bine atunci cand au prin preajma plante cu un colorit viu. Daca spatiul din casa de sticla iti permite, adauga o planta cataratoare decorativa prin flori, pentru ca aspectul incaperii sa fie revitalizat, jovial si relaxant.


Improspateaza baia cu plante decorative de mici dimensiuni

Plantele decorative prin frunze purifica si improspateaza aerul din incaperea in care sunt amplasate. O idee geniala de design este sa fixezi pe unul dintre peretii baii cateva ghivece cu forme si culori inedite, in care asezi mici plante decorative prin frunze. Aspectul baii va dobandi instant un plus de eleganta.


Adu un colt de natura in living cu iarba ornamentala

Iarba ornamentala este folosita, in general, pentru a decora un spatiu exterior. Insa, daca vrei sa aduci un colt de natura in interiorul casei, amenajeaza un spatiu in care asezi mai multe ghivece cu iarba decorativa. Spre deosebire de alte plante de apartament, care necesita udari frecvente chiar si in timpul iernii, iarba decorativa nu are nevoie de apa din belsug. O udare pe saptamana este suficienta pentru aceasta planta decorativa prin frunze. In living, poti amplasa si arbusti sau plante decorative prin flori.



Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului