Plante de apartament

#plante de apartament #seceta #plante rezistente

Plante de apartament rezistente la seceta

Florile care rezista fara apa sunt ideale daca nu ai foarte mult timp la dispozitie sa ingrijesti plantele din gradina sau locuiesti intr-o zona cu un climat uscat. Iti prezentam cateva dintre tipurile de plante care rezista fara probleme in zonele cu umiditate redusa.


Flori perene

Plantele care supravietuiesc mai mult de doua sezoane si sunt rezistente in zonele cu umiditate redusa includ cateva nume destul de cunoscute, precum gerbera, irisul, floarea soarelui, crizanteme, dar si flori mai putin cunoscute, cum ar fi Artemisa vulgaris (pelinul negru), urechea mielului, verbena, coada soricelului. Aceste tipuri de flori au nevoie de multa lumina, insa in ceea ce priveste umiditatea, pot rezista o perioada indelungata fara apa.


Flori anuale

Printre florile anuale care pot supravietui cu putina apa se numara muscatele, galbenelele, petuniile si margaretele.


Flori suculente


Suculent este numele dat acelei categorii de plante adaptate pentru a supravietui in zone uscate, de desert. Printre acestea se numara diverse specii de Cactus, Yucca si Agave.

Cactusul este o planta suculenta, care stocheaza lichidele in trunchi, astfel ca aceasta planta nu are nevoie sa fie udata decat atunci cand pamantul este foarte uscat.

Yucca este o planta care rezista la temperaturi intre 0 si 35 de grade si, in cazul unei flori de apartament, udarea se face in functie de lumina si temperatura la care este expusa. Aceasta planta se va uda mai des vara decat iarna.

Speciile de Agave solicita multa lumina, iar in timpul iernii se tin in locuri unde temperatura este cuprinsa intre 3 si 6 grade si nu se uda. In timul verii, aceasta planta se uda la 8-10 zile. Intre udari, pamantul din vas trebuie lasat sa se usuce.

In momentul in care te hotarasti sa plantezi flori care rezista fara prea multa apa, este important sa iei in calcul si problemele care pot aparea in legatura cu fertilitatea solului, susceptibilitatea la boli, nevoile nutritive, precum si alte aspecte care pot contribui la buna crestere a acestui tip de plante.

Sursa foto: nutrivize.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare