Plante de apartament

#plante de apartament #plante de interior #alegere plante #ingrijire planta

Ce trebuie sa stii cand alegi planta de birou

O planta de birou inveseleste aspectul sobru al mediului de lucru si improspateaza aerul. In ghiveci mic, asezat pe birou sau intr-un recipient mare, de podea, plantele de birou pot fi o investitie buna atata timp cat sunt alese si ingrijite corespunzator.

Iata ce trebuie sa stii cand alegi planta de birou:


1 Alegerea locului in care asezi planta

Inainte sa decizi ce planta ti-ar placea in birou, gandeste-te la spatiul pe care il poti aloca pentru aceasta. Odata stabilit locul, stii cam cata lumina si caldura poti sa asiguri plantei respective si vei avea posibilitatea sa alegi o specie potrivita pentru a fi tinuta in acel loc.

Cele mai multe plante de birou sunt specii care cresc bine la umbra si in semiumbra. Alte specii pot fi crescute in apropierea luminii fluorescente. Pentru plante iubitoare de lumina, este mai indicat sa alegi un loc orientat spre sud decat sa asezi planta pe pervazul ferestrei unde caldura este uneori prea mare.

Cand te gandesti la locul cel mai potrivit, ia in considerare spatiul pe verticala si orizontala. Chiar daca exista un birou liber, numai bun pentru a-ti aseza ghivecele, nu face acest lucru deoarece, de cele mai multe ori, mobilierul disponibil este ocupat mai devreme sau mai tarziu. Evita si masutele cu filtru de cafea si alimente precum zahar sau ceai.


2 Stabilirea tipului de planta in functie de nevoile acesteia de ingrijire

O planta de birou nu ar trebui sa-ti rapeasca mult timp. La serviciu, este bine sa te orientezi catre o planta cu nevoi minime de ingrijire, astfel incat sa fie suficient sa o uzi o data la cateva zile sau chiar mai rar. Cactusii pitici sunt usor de crescut si arata bine, mai ales grupati in mai multe ghivece mici.

In biroul amenajat acasa, planta poate fi mai pretentioasa. Poate nu vei gasi timp sa o cureti de frunzele uscate cat te concentrezi asupra muncii, dar in restul timpului petrecut acasa iti va fi usor sa dedici plantei cateva minute, fara sa te gandesti ca stai peste program. Un Ficus Elastica, de exemplu, are nevoie sa fie sters de praf periodic si udat.

Ia in considerare si bugetul pe care il ai la dispozitie pentru achizitionarea plantei si ingrijirea acesteia pe termen lung.


3 Stabilirea scopului unei plante de birou

Daca vrei sa inveselesti spatiul anost al biroului, alege o planta cu flori. Cele mai frumoase plante de birou au flori vargate, in culori vii, care atrag atentia. Anthurium are flori mari, rosii, foarte atractive. Plante cu flori potrivite pentru birou sunt si Amarilis, Azalee, begoniile, bougainvillea. De sarbatori, iti poti inveseli biroul cu o craciunita.

In cazul in care vrei sa purifici aerul, o planta cu frunze multe si verzi este cea mai buna alegere. Dracaena este o planta care purifica aerul incarcat de chimicale care se gasesc de obicei in spatiile inchise precum birourile. Alte plante cu frunze, potrivite pentru birou, sunt Chamaedorea, Chlorophutum Ocean, Calathea etc.


4 Cumpararea plantei de birou dorite

Alege o planta sanatoasa, fara urme de daunatori sau mucegai. Asigura-te ca ghiveciul are un sistem de drenaj si o tavita colectoare.

Sursa foto: interiorofficeplants.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului