Plante de gradina

#busuioc #sfecla #plante #septembrie #sparanghel #cultivare plante #amaranth

4 plante pe care le poti cultiva in gradina in luna septembrie

Din punct de vedere calendaristic, vara a luat sfarsit. Noul anotimp aduce cu sine alte activitati in gradina si noi legume si flori pe care le poti planta. Acasa.ro iti prezinta, in fiecare zi de luni, tipurile de plante pe care le poti sadi in gradina in luna septembrie si cum sa le ingrijesti corespunzator.


1. Amaranth

Amaranthul, cunoscuta in popor drept stir, este o planta ornamentala de gradina care face parte din familia Amaranthaceae. Aceasta planta are inflorescente in forma de spic, cu flori mici de culoare rosie sau alba, care isi pastreaza culoarea un timp indelungat.

Amaranthul nu este o planta pretentioasa, chiar suporta bine seceta si frigul si se poate adapta la orice tip de sol. Tufa creste pana la 90-120 centimetri inaltime si poate atinge 45-60 centimetri in diametru. Amaranthul face parte din categoria plantelor pe care le poti sadi in gradina in luna septembrie, nefiind o planta care sa necesita multa ingrijire.


2. Sparanghel

Sparanghelul face parte dintr-o specie de plante erbacee cu radacini carnoase, care contine frunze nedezvoltate, asemanatoare ca aspect cu solzii de peste. Sparanghelul este cultivat pentru lastarii sai tineri, care au un gust placut. Aceasta leguma, considerata delicatesa, trebuie cultivata intr-o zona in care sa se bucure de cel putin sapte ore de lumina si udarea se face o data pe saptamana.


3. Sfecla rosie

Sfecla rosie face parte din categoria legumelor care pot fi crescute in gradina in sezonul rece. Sfecla rosie este cultivata pentru radacina sa bogata in vitamine, acizi organici, glucide si saruri minerale.

Sfecla rosie prefera solurile fertile, bine drenate si locurile insorite. Aceasta planta poate fi cultivata atat in gradina, cat si in ghivece.


4. Busuioc

Busuiocul este o planta ierboasa originara din Asia tropicala ce face parte din familia Lamiaceae. Considerat "regele mirodeniilor", busuiocul este una dintre plantele pe care le poti planta in gradina, in luna septembrie. Busuiocul atinge intre 20 si 60 centimetri inaltime, iar frunzele sunt de culoare verde deschis, matasoase, cu lungimi intre 1,5 - 5 centimetri. Florile busuiocului sunt albe.



Sursa foto: newportbeach.patch.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare