Plante de gradina

#plante aromatice #ierburi aromatice #uscare ieburi aromatice

5 plante aromate care-s mai bune uscate

Un strop de condimente proaspete, abia culese din gradina sau din ghiveciul de apartamtent da o savoare deosebita preparatelor. Sunt unele plante aromatice care isi pastreaza savoarea si atunci cand sunt uscate. Iata ce trebuie sa cultivi si cum sa le pui la pastrare:

Dafin

Sursa foto: coventgardenplants.co.uk

Dafinul este un arbust mereu verde de care te vei bucura nu numai atunci cand ii vei scufunda frunzele aromate in sosuri, ci si ca planta decorativa.

Ii merge foarte bine intr-un ghiveci mare si rotund. In perioada de crestere trebuie udat bine. Pentru ca dafinul este o planta care se preteaza la a fi modelata, atunci la inceputul toamnei, odata ce retezi crengutele pentru a-i da forma pe care o doresti, poti recolta si frunze pe care sa le pui la uscat. Frunzele de dafin trebuie uscate incet, ferite de razele soarelui, pentru a retine uleiul aromat.

Sursa foto principala: gardenbytes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului