Plante de gradina

# plante pentru zone umbrite #plante pentru zone insorite #plante gradina #Plantele perene

Alege plante de top pentru gradina ta din 2012

La sfarsit de iarna si inceput de primavara este perioada in care alegi noile ta. Pentru a face cea mai buna alegere, este recomandat sa tii cont de cateva criterii.



Plantele perene este bine sa existe in orice gradina deoarece te vei bucura de ele multa vreme. Acestea apar in fiecare an, fara sa fie nevoie sa le plantezi, ceea ce te scuteste de munca , energie si bani. Alege cu atentie plantele perene, pentru a avea cat mai multe avantaje in ceea ce le priveste. Ele pot avea flori mai multe luni si pot fi atractive prin diverse elemente precum bulbii, frunzisul sau culorile lor.

De exemplu, daca vrei sa ai flori timpurii, planteaza narcise sau branduse. Afla mai multe despre Cele mai bune plante perene pentru gradina ta.


Plante potrivite pentru umbra


Daca gradina ta are zone umbroase, cauta plante potrivite pentru astfel de locuri, in asa fel incat sa exploatezi chiar si spatiile mai intunecate. Gradinaritul in locurile cu mai putina lumina nu trebuie sa fie un stres . Exista plante care suporta zone mai intunecate, iar unora chiar le place sa creasca la umbra.

Astfel de zone sunt racoroase si placute vara, avand totodata un rol important in designul gradinii. Alege plantele in asa fel incat sa le asiguri nevoile in ceea ce priveste necesarul minim de lumina si umezeala.

O problema poate aparea in cazul locurilor umbroase cu o umezeala prea ridicata. In locurile umbroase pot creste begonii, salvie, zambile, ghiocei, ghimbir, violete salbatice, busuioc, coriandru, crini de vale, asmatui, patrunjel, salvie, tarhon etc. Afla mai multe despre florile potrivite pentru o gradina umbroasa si umeda.


Plante cu flori pe toata durata verii


Unul dintre aspectele esentiale in designul unei gradini il reprezinta florile care sunt inflorite toata vara. In acest anotimp vrei ca gradina ta sa arate spectaculos, asa ca este esential sa alegi plantele potrivite pentru acest lucru. Opteaza pentru flori care asigura culoare, parfum, frumusete si care infloresc de obicei in sezonul estival. Poti folosi trandafiri, maci, bujori, crini regali, , irisi japonezi, brumarele etc.

Descopera mai multe despre 10 plante perene care infloresc toata vara.


Plante potrivite pentru soare


Daca ai in gradina zone mai uscate, expuse direct la razele soarelui, este necesar sa alegi la temperaturi mari si carora le plac locurile insorite. Foloseste in aceste locuri floarea-soarelui, cactusi, verbera, clopotei galbeni, crassula, iasomie, orhidee etc. Descopera 7 plante de gradina rezistente la canicula.


Plante care atrag fauna


Pentru albine, fluturi sau pasari este bine sa optezi pentru cateva plante pe placul micilor vietati din gradina. De exemplu, pentru a incuraja fluturii sa vina in gradina ta trebuie sa le asiguri flori bogate in nectar. Alege plante precum albastrele, liliac, , lavanda, menta, brumarele, salvie, rachete, gura-leului. Afla mai multe despre Cum sa atragi fluturii in gradina ta.

Sursa foto: homegardenclub.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare