Plante de gradina

#plante de apartament #plante de interior #decoratiuni plante #folosire plante interior

Moduri creative de folosire a plantelor de interior

Plantele tale de interior sunt mai mult decat simple ghivece pe care incerci sa le ingrijesti cat mai bine. Ele completeaza designul casei tale, iti inveselesc ziua cu foliajul lor revigorant si iti aduc un zambet pe chip cand infloresc. Cu alte cuvinte, iti fac viata mult mai frumoasa. Profita de toate atuurile plantelor tale de interior, multe dintre ele ignorate deseori pe nedrept.

Iata cateva moduri creative in care poti sa iti folosesti plantele de interior in decorul locuintei tale!

Arta verde pe perete

Cine spune ca plantele de interior trebuie sa stea doar in balcon sau pe pervaz? Alege speciile care nu au nevoie de prea multa lumina directa de la soare si realizeaza o adevarata expozitie de arta pe unul dintre peretii goi ai casei tale. Monteaza rafturi suspendate si asaza pe ele ghivece cu plante al caror foliaj este diversificat in forma, textura si culoare.

Plante de interior in borcane din sticla suspendate

Borcanele din sticla sunt o forma interesanta de expunere a plantelor pitice, mai ales daca alegi sa le aranjezi in mod original. Monteaza pe perete panouri din lemn cu cleme metalice circulare (prinse in surub), unde sa poti introduce borcanele transparente in care sa creasca plantele de mici dimensiuni.

"Crama" verde

Nu de putine ori, iti raman colturi ale incaperilor goale, pe care nu le poti folosi in scop practic si care afecteaza aspectul intregii camere. Infrumuseteaza o astfel de zona a casei cu ajutorul unui stand din lemn folosit de regula in crame, pe ale carui rafturi sa plantezi ferigi sau alte specii de plante cu foliaj bogat. Vei da un aer rustic si proaspat spatiului, dar si un aer iesit din comun.

Paradisul verde din dormitor

Cand aduci plantele de interior in dormitor, este ca si cum ai avea propriul purificator de aer care te scapa de toxinele din atmosfera si iti imbunatateste calitatea somnului. Alege cateva specii de plante care adora umbra si asaza ghivecele pe pervaz, pe noptiera sau oriunde altundeva.

Oaza luxurianta din baie

Alege cateva specii de plante care apreciaza nivelul ridicat de umiditate (asa cum sunt ferigile, de pilda) si creeaza-ti propria oaza verde luxurianta in baie, spatiul in care te bucuri de relaxare si intimitate.

Surs foto: yourhomewizards.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare