Plante de gradina

#plante de gradina #plante de exterior #gradina bloc #amenajare gradina bloc

Plante potrivite pentru gradina blocului

Cand stai la bloc , gradina din jurul acesteia poate fi infrumusetata cu cateva plante ieftine, rezistente si usor de crescut. Atunci cand gradina blocului nu este amenajata chiar de catre primarie, o varianta de a te bucura de spatiul verde este sa investesti chiar tu putini bani si ceva energie.

Iata in continuare cateva plante potrivite pentru gradina blocului:
 

Forsythia intermedia


Unele dintre cele mai sigure plante pentru gradina de bloc sunt tufele inflorite. Acestea nu pot fi furate usor si nici nu pot fi rupte toate florile, fiind vorba despre un frunzis bogat. Forsythia intermedia este un arbust care poate atinge pana la 3 metri inaltime. Primavara, Forsythia intermedia este una dintre primele plante care infloresc. Florile galbene imbraca intreaga planta in primavara, iar vara ramane frunzisul verde.
 

Liliacul (Syringa vulgaris)


Syringa vulgaris sau liliacul este una dintre cele mai impresionante plante de gradina, inclusiv in gradina unui bloc. In functie de arbust, culorile difera de la mov la lila sau alb. Planta poate sta intr-u loc in plin soare sau partial umbrit. Liliacul are nevoie de o irigare constanta si abundenta. Planta este potrivita pentru bloc deoarece nu poate fi rupta complet sau furata cu usurinta.

Panselutele

Panselutele sunt flori decorative de mici dimensiuni, ideale pentru a fi plantate de o parte si de alta a intrarii in scara blocului sau pe post de covor de flori in gradina, intr-o zona neumblata. Panselutele au o buna rezistenta la frig, dar si la seceta. Le poti planta atat in locuri in plin soare, cat si la semiumbra. Florile pot fi cumparate din piata cu tot cu radacina si pamant, urmand doar sa fie transplantate.
 

Lalelele


Lalelele snt flori elegante, care schimba aspectul oricarei gradini, mai ales in cazul unei gradini anoste de bloc. Planteaza bulbii in toamna, pe la mijlocul sezonului, intr-un loc insorit. Fertilizeaza solul, uda-l si asteapta sosirea primaverii pentru ca primele frunze sa apara. Lalelele nu au nevoie de ingriji speciale, doar de putina apa in perioadele in care nu ploua afara.
 

Trandafirii


Trandafirii sunt unele dintre cele mai intalnite flori din gradinile blocurilor. Poti alege varianta preferata de trandafiri sau una care se potriveste pentru solul si luminozitatea locului respectiv. Butasii se protejeaza cu peturi asezate ca niste clopote in anotimpul rece. Planta infloreste o perioada lunga si asigura un aspect deosebit de frumos acelei gradini.
 

Iedera


Gardurile banale ale gradinilor sau zidurile pot fi imbracate in iedera astfel incat suprafata verde sa fie cat mai mare. Planta are nevoie de un loc cu semiumbra si racoare, fiind potrivita pentru un colt mai intunecat al gradinii. Iedera creste si se extinde rapid, imbracand suprafetele cu frunzis proaspat si verde. Primavara, planta poate fi tunsa cu ajutorul unor foarfece de gradina si a unei perechi de manusi. Pentru a incuraja dezvoltarea iederei, se poate folosi un produs de ingrasare.

Sursa foto : nonnafausta.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului