Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #etichete gradina

Modele simpatice de etichete pentru gradina

Din experienta acumulata in anii trecuti, stii deja cat de enervante pot fi momentele in care iti dai seama ca nu mai tii minte unde ai plantat rozmarinul sau ca ai uitat in ce zona ai semanat florile perene. Pentru a preveni aceste momente tensionate, exista etichete pentru gradina, adica mici suporturi de diferite marimi, cu care poti marca zona in care ai plantat sortimentele de legume, ierburi aromatice sau flori.

Etichetele pentru gradina pot fi cumparate din magazinele de bricolaj gata inscriptionate cu denumirea plantelor, insa daca iti doresti sa fii creativ si original, poti realiza propriile etichete pentru gradina din materiale pe care le poti recicla. Iti sugeram cateva modele de etichete pentru gradina care te vor ajuta sa-ti amintesti intotdeauna ce ai plantat, dar vor contribui si la infrumusetarea spatiului.


Etichete pentru gradina din plastic intens colorat

Etichetele pentru gradina realizate din plastic colorat sunt usor de reperat. Cu cat nuantele sunt mai puternice, cu atat mai bine. In general, etichetele sunt realizate din doua parti: o parte superioara inscriptioanata cu denumirea plantelor si o parte inferioara care trebuie introdusa adanc in pamant.


Etichete pentru gradina sub forma de linguri

Daca nu esti dornic sa-ti incarci gradina cu un curcubeu de culori, atunci iti recomandam sa folosesti etichete sub forma de linguri. Acestea au dimensiunile unor linguri normale si sunt inscriptionate cu denumirea plantelor. Scrisul este greu perceptibil de la distanta, tocmai de aceea aceste etichete pentru gradina sunt ideale pentru spatiile mici, cum ar fi minigradina de pe balcon sau gradinita cu ierburi aromatice de pe pervazul ferestrei.


Etichete inalte pentru gradina

Aceste etichete pot fi realizate cu usurinta acasa, daca dispui de cateva sipci de lemn, cativa pari, cuie, vopsea inchisa la culoare si sfoara. Bate parii in pamant, cate unul pentru fiecare zona pe care vrei sa o marchezi, apoi, cu o pensula subtire si vopsea inchisa la culoare, scrie pe fiecare sipca ce plante ai cultivat. Acum nu-ti ramane altceva de facut decat sa fixezi sipcile de pari cu sfoara si cuie.

Etichetele inalte pentru gradina sunt ideale in zonele in care cultivi plante care se inalta mult, cum este fasolea sau mazarea.



Sursa foto: sheknows.com, greayer.com, lisaholtzman.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului