Fructe

#pomi fructiferi #pomi #plantare pomi #plantare pomi fructiferi

Ponturi pentru plantarea pomilor fructiferi

Pomii fructiferi reprezinta o alegere inspirata atunci cand te hotarasti sa iti amenajezi gradina. Pe langa faptul ca ofera umbra spatiului in care sunt plantati, pomii fructiferi sunt apreciati si pentru roadele lor. Locul in care acestia sunt saditi este esential pentru buna lor dezvoltare. Iata cateva ponturi de care poti sa tii cont, atunci cand plantezi pomi fructiferi in gradina ta.


1. Tipul de sol pentru plantarea pomilor fructiferi

Inainte de a planta un pom fructifer, este bine sa cureti foarte bine solul de gunoaie, pietre sau alte radacini ramase de la diferite plante. Pentru a obtine rezultate bune, este recomandat sa folosesti fertilizator pentru suprafata solului.

Solul este principala sursa de unde pomul fructifer isi ia substantele nutritive, esentiale pentru crestere, de accea este important ca solul sa fie sanatos si bogat. Pomii fructiferi au nevoie, de obicei, de soluri bogate in azot, intrucat acest tip de sol ajuta la producerea rodului. Un sol bine drenat, care nu permite apei sa ramana in jurul radacinilor, este ideal pentru pomii fructiferi.


2. Lumina soarelui, necesara pentru cresterea pomilor fructiferi

Pentru a se dezvolta rapid si in mod sanatos, cei mai multi pomi fructiferi au nevoie de cat mai multa lumina, insa lumina directa a soarelui poate deteriora, uneori, frunzele si rezistenta pomilor fructiferi. Acest lucru se intampla, cel mai frecvent, in lunile calduroase de vara. De aceea, este important sa gasesti un loc care sa ofere pomilor fructiferi lumina partiala, pentru a le da energia de care au nevoie ca sa se dezvolte.

In cazul in care terenul in care vrei sa plantezi pomii fructiferi este unul umbrit, poti alege pomi precum visini, pruni, capsuni, iar daca zona are parte de foarte mult soare, pomii fructiferi mai rezistenti sunt ciresii, perii, merii, piersicii si caisii.


3. Spatiul necesar dezvoltarii pomilor fructiferi

Pomii fructiferi au nevoie de mult spatiu pentru a se dezvolta pe deplin. Arborii fructiferi maturi au dimensiuni variate, in functie de specie, insa cei mai multi pomi fructiferi cresc pana la 15 metri inaltime. Asadar, este important sa lasi spatiu intre pomii fructiferi, atunci cand ii plantezi in gradina ta.

Sursa foto: tokyotimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului