Plante de gradina

#tipuri de crizanteme #crestere crizantema #ingrijire crizanteme #crizanteme

Tipuri de crizanteme care-ti vor inveseli gradina in zilele de toamna

Crizantemele sunt florile care fac toamna mai frumoasa si mai colorata. Cei care adora aceste flori cu siguranta sunt in permanenta in cautarea unor specii de crizanteme care sa arate cat mai spectaculos si sa atraga toate privirile in gradina, in acest sezon.

Descopera cateva tipuri de crizanteme care iti vor inveseli gradina in zilele de toamna.

Crizantema “Rascumpararea regelui”

Acest tip de crizantema este asemenea unei bijuterii in gradina, datorita florilor sale deosebite roz si mov cu petale usor ondulate. Culorile vii ale crizantemei dau gradinii un aer de vara, chiar si in mijlocul toamnei cand aceasta infloreste. Planteaza acest tip de crizantema impreuna cu alte plante pentru un veritabil tablou floral care iti taie rasuflarea.

Crizantema pompon

Crizantema pompon este raspandita intr-o mare varietate de culori si este usor de recunoscut datorita florilor mici si rotunde. O singura planta produce mai multe flori mici. Crizantemele pompon sunt foarte rezistente chiar si cand sunt puse in vaza, iar in gradina rezista pana toamna tarziu.

Crizantema Kimie

Crizantemele sunt recunoscute pentru florile lor bogate si rezistente, insa anumite tipuri sunt diferite. Crizantema Kimie este rezistenta chiar si la conditii de vreme extrema, iar petalele florilor sunt lungi, asezate intr-un singur rand in jurul unui mic disc. Culoarea galben intens le face insa sa iasa cu usurinta in evidenta, in orice gradina.

Crizantema Domingo

Crizantema Domingo se distinge datorita culorilor sale speciale. Contrastul dintre petalele purpurii si mijlocul intr-un galben intens fac aceasta floare sa arate cu totul spectaculos.

Crizantema Lava

Crizantema Lava arata precum un veritabil foc de artificii. Petalele sunt galbene si au terminatii ondulate rosii sau roz. Acest tip de crizantema va face gradina sa straluceasca.

Crizantema alba

Cei carora le plac crizantemele in gradina cu siguranta nu au cum sa ocoleasca crizantema alba. Acesti bulgari imensi cu petale ondulate spre interior sunt vedetele toamnei. Crizantema alba creste cel mai bine in ghiveci. Crizantema alba are o durata de viata relativ scurta, insa atat timp cat este inflorita arata fabulos.

Crizantema Simfonie

Crizantema Simfonie apartine unei specii de flori cunoscute drept crizanteme paianjen, insa nu au nimic in comun cu aceasta specie de insecte. Florile au un mijloc portocaliu, asemanatoare margaretelor, si pare ca este o floare in interiorul unei alte flori. Petalele lungi, subtiri si elegante se intind din mijloc facand ca aceasta crizantema sa arate impresionant.

Crizantema St. Tropez

Aceasta crizantema in doua nuante infloreste in octombrie, combinatia de rosu inchis si galben fiind in ton cu acest anotimp. Crizantema are o singura tulpina cu o floare in varf, iar petalele sunt usor departate de centru.

Crizantema Lili Gallon

Aceast tip de crizantema de origine frantuzeasca are flori mari cu petale intr-o nuanta de rosu inchis care se deschid pentru a dezvalui o surpriza – interiorul argintiu al florii. Nuantele inedite ale acestui tip de crizanteme le fac sa fie cu adevarat speciale.

Crizantema Resomee Violet

Cei care iubesc florile violet nu trebuie sa rateze ocazia de a planta acest tip de crizantema. Crizantema aceasta face o singura floare pe tulpina care capata o nuanta de violet intens atunci cand este in plina inflorire. Floarea este deschisa si plata, fiind perfecta pentru buchetele de flori sau aranjamentele florale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului