Amenajarea gradinii

#primavara #terasa #toamna #gradina

Evalueaza-ti gradina toamna, planifica pentru primavara

Toamna este cel mai bun moment pentru a-ti analiza eforturile depuse in gradina in acest an, dar si momentul potrivit pentru a planifica schimbarile si imbunatatile pe care le vei putea implementa primavara viitoare.



Indiferent de talentul tau de gradinar , daca ai muncit in acest an in gradina , trebuie sa evaluezi rezultatele muncii tale, sa inveti din greseli si sa te lauzi pentru rezultatele reusite.


Ce a mers bine


Concentreaza-te asupra realizarilor din gradina ta si analizeaza modalitatea in care poti extinde rezultatele excelente in restul gradinii.

Plantele usor de ingrijit au dat cele mai bune rezultate? Florile ti-au decorat gradina intr-o succesiune frumoasa sau toate in acelasi timp?

Unele plante care cresc cu mai mult entuziasm pot inghesui alte plante pe care le doresti in gradina ta. Imparte sau muta plantele care si-au depasit zona planificata si bucura-te de conditiile si ingrijirea oferita care le-a facut sa prospere.

Daca ai o gradina tanara, vei invata mai multe din experientele tale, in timp ce o gradina amenajata de mai multi timp, care merge bine an de an cu ingrijire minima, iti poate oferi si mai putine satisfactii.

Cum au dus-o legumele in gradina ta? Daca ti-au oferit o recolta ce depaseste consumul tau si al familiei, conserva tot ce e in plus si bucura-te de rezultatele gradinii tale pana in primavara urmatoare.


Ce a mers prost


Daca ai intampinat multe probleme in ultimele luni in gradina, acum poti analiza daca solutiile tale au avut rezultatele scontate sau daca anul viitor trebuie sa incerci alte idei.

Plantele care au suferit de infectii cu ciuperci nu au avut destul spatiu si aer pentru a elimina umiditatea excesiva si le poti muta mai aerisit in primavara.

Buruienile au fost o problema minora sau grava in gradina ta? Noteaza-ti toate problemele pe care le constati acum in gradina ta, pentru a te ocupa de ele din primele zile ale primaverii.

Uneori, plantele pe care le-ai ales infloresc toate in aceeasi perioada, iar gradina ta este mirifica pentru numai cateva saptamani. Tine cont de perioada de reproducere a fiecarei plante si planteaza un sortiment mai divers anul viitor daca vrei sa te bucuri de culoare si parfum in gradina mai mult timp.


Te-ai bucurat de gradina ta?


Ai apucat sa te bucuri de gradina ta? Orice gradina de flori are nevoie de o banca pe care sa te poti relaxa admirand rezultatele muncii tale.

Gradinaritul te mentine ocupat in lunile calde, dar nu uita sa te bucuri de peisajul creat de plantele pe care le-ai crescut. Daca ai loc in gradina, poti instala o masa cu scaune, pentru a lua cafeaua in aer liber, inconjurat de gradina la care ai muncit.

Daca una sau mai multe plante au necesitat foarte mult efort din partea ta, fara niciun rezultat cu care sa te poti lauda, renunta la ele.

Atunci cand simti ca e o problema cu gradina ta, dar nu o poti identifica cu usurinta, fa-i o poza alb-negru. Cand culorile nu-ti mai distrag atentia, te vei putea concentra asupra formelor si texturilor. Vei putea identifica mai usor zonele prea ocupate sau cele care au nevoie de mai multa varietate si, cu schimbarile planificate pentru primavara, toamna viitoare vei fi mai multumit de gradina ta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului