Do it yourself

#amenajare curte #rulouri gazon #gazon #intretinere gazon

Gazonul, cel mai simplu si frumos mod de a-ti amenaja curtea

Odata cu sosirea caldurii, tot mai multe persoane prefera sa-si petreaca timpul liber in curte. Insa pentru a crea un spatiu relaxant este necesara amenajarea curtii. Cel mai simplu si mai frumos mod in care poti amenaja o curte este gazonul.

Nimic nu este mai placut decat o 'patura' verde in locul clasicului beton. In plus, este usor de ingrijit si intretinut. Pentru a beneficia pe tot parcursul anului de aspectul ingrijit al spatiului verde din preajma casei, un trend care a marcat ultimii ani este aplicarea rulourilor de gazon.

Printre avantajele utilizarii rulourilor de gazon se numara timpul scurt de amenajarea a gradinii, precum si disparitia buruienilor sau a golurilor de gazon.

In HORNBACH le propune clientilor rulouri de gazon disponibile in trei variante: de seceta, umbra si sport. Astfel, prin alegerea ruloului tip seceta se va mari rezistenta gazonului la temperaturi ridicate, iar cu ajutorul celui tip umbra, gazonul plantat in zone cu temperaturi mai scazute va avea o rezistenta mai mare la fluctuatiile de temperatura.

"Observam in ultimii ani un interes crescut din partea clientilor de a adopta o alternativa la betonul din curti si gradini, iar alegerea - lesne de inteles - consta in montarea rulourilor de gazon. Pentru a veni in intampinarea nevoilor acestora, reteaua de magazine HORNBACH le pune la dispozitie un pachet complet de solutii necesare amenajarii gazonului, acoperind astfel o plaja cat mai larga de preferinte pe acest segment", declara Mugurel-Horia Rusu, Director General HORNBACH Romania.

Aplicarea rulourilor de gazon ofera marele avantaj de a economisi timp, fiind, totodata, usor de utilizat. Acestea se pot aplica in linie dreapta, dinspre margine, pentru a elimina denivelarile si golurile de aer cu ajutorul presarii din timpul aplicarii. Un trend aparut in ultima perioada consta in amenajarea terenurilor cu rulouri sub forma eliptica sau circulara, care usureaza tunderea acestuia.

Daca nu poti aplica rulourile de gazon singur, HORNBACH, impreuna cu furnizorul gazonului, iti ofera pachete complete necesare operatiunilor de montare si intretinere a rulourilor de gazon: de la pregatirea terenului si nivelarea acestuia cu ajutorul echipelor specializate care se deplaseaza la fata locului, la fertilizarea terenului inainte de aplicarea rulourilor si continuand cu aplicarea propriu-zisa a acestora. Urmatorii pasi constau in udarea si irigarea abundenta a rulourilor proaspat montate, tavalugirea/presarea acestora pentru o asezare uniforma si imbinare perfecta, la care se adauga un serviciu oferit special – prima tundere.

Tot la HORNBACH gasesti o gama variata de articole pentru irigarea gazonului, precum: furtunuri, aspersoare, pistoale si dusuri de stropit, dar si sisteme automate complete de irigare. Sistemele automate de irigare pot fi folosite cu succes atat intr-o curte cu o suprafata mica, cat si intr-o gradina spatioasa.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului