Amenajarea gradinii

#anotimpul cald #pergola #gradina #terasa

Cum ne pregatim gradina si terasa pentru venirea anotimpului calduros

Trucuri inedite pentru amenajarea unei terase de vis

Razele tot mai blande ale soarelui anunta venirea primaverii, deci gandul te poarta mai aproape de serile blande petrecute in confortul si linistea terasei. Norocosii care detin un astfel de loc il pot transforma intr-o oaza de verdeata si relaxare, simplu, rapid cu cheltuieli minime. Iata cateva trucuri inedite pe care le poti aplica pentru a te bucura de zona de confort mult visata.

1. Igienizeaza minutios toata zona

Pentru a te bucura de relaxarea mult visata este esential sa te ocupi in primul rand de curatarea si igienizarea spatiului pe care doresti sa il transformi. Este important sa aduni toate resturile vegetale sau non vegetale care acopera suprafata, o terasa/ gradina curata este una cu aspect estetic placut si miros proaspat si emana buna-dispozitie.

2. Alege sisteme de umbrire si protectie impotriva capriciilor vremii

Amenajarea oazei de relaxare din gradina sau terasa este o activitate ce trebuie analizata din toate punctele de vedere. Este bine sa acorzi o atentie ridicata, inca de la inceput sistemelor de umbrire care te vor ajuta sa te simti bine in zilele caniculare de vara, dar si de elementele de protectie impotriva ploilor inopinate. Copertinele si pergolele sunt solutii perfecte ce te ajuta sa te bucuri de timp calitativ petrecut in aer liber, in orice zi din sezonul cald. Pentru a intelege mai bine care este diferenta intre aceste accesorii de umbrire si modul in care influenteaza starea de confort este important sa descoperi ce sunt copertinele, pergolele si care sunt particularitatile fiecarui sistem.

Copertine retractabile, accesorii inedite pentru terase elegante

Copertinele retractabile sunt sisteme de umbrire pretabile pentru terase, balcoane, apartamente sau case. Sunt elemente eficiente de protectie impotriva razelor solare, a radiatiilor UV dar si impotriva ploii. Sunt optimizate cu mai multe optiuni de prindere, fapt ce le transforma in accesorii versatile. Copertinele pot fi montate pentru a crea o oaza de liniste si relaxare intr-un balcon cu dimensiuni generoase de bloc, pe terasa de la etajul superior al unui ansamblu rezidential sau pur si simplu pe peretele din fata peluzei sau a gradinii.

Aceste sisteme pot fi fixe sau retractabile, marele avantaj este ca pot fi confectionate din materiale de inalta calitate care ajuta la obtinerea unui cuib de relaxare elegant si stilat. Alegeti texturile potrivite, care se integreaza usor in atmosfera pe care o creati, imbinarile cromatice perfecte sunt factor care sporesc starea de bine, deci tineti seama de ele! Optati pentru copertine prevazute cu elemente de filtrare a radiatiilor UV, astfel va veti bucura de clipe de relaxare chiar si in dupa-amiezile caniculare de vara.

Pergolele retractabile, elemente care ofera stil terasei

Pergolele sunt sisteme ce actioneaza asemenea unor acoperisuri retractabile, deci ofera protectie impotriva radiatiilor si a intemperiilor doar atunci cand acesta este actionat din telecomanda. Fata de copertine care pot fi montate pe un singur perete, acestea au nevoie de mai multe puncte de sustinere. Au aspect de acoperis si confera stil si opulenta gradinilor in care sunt montate. Pergolele sunt destinate pentru suprafete mai mari, deci sunt potrivite pentru vile si foisoare.

Aceste sisteme de umbrire asigura confort, insa vin si cu un plus din punct de vedere estetic. Materiele speciale utilizate ofera aspect modern, luxos. Daca ai hotarat ca pergolele sunt solutii potrivite pentru oaza ta de liniste, este important sa acorzi o atentie marita calitatii! Opteaza pentru materiale de calitate, durabile ca nu se deterioreaza sub actiunea radiatiilor solare.

3. Alege mobilier confortabil

Pentru a te bucura din plin de timpul petrecut pe terasa, este important sa beneficiezi de confort. Fie ca doresti sa servesti cafeaua de dimineata si sa citesti ultimele stiri, fie ca vrei sa te bucuri de o seara relaxanta alaturi de familie si prieteni, este important sa ai confort, iar scaunele, canapeaua si masuta sunt piesele care ofera starea dorita. Alegerea mobilierului nu este o sarcina ce trebuie facuta in graba, fiecare piesa trebuie masurata si testata.

4. Personalizeaza spatiul cu elemente decorative care te reprezinta

Accesoriile si decoratiunile sunt acele elemente care personalizeaza oaza de liniste pe care vrei sa o creezi. Fantana cu apa curgatoare, ghivecele cu flori colorate, corpurile de iluminat, pernele decorative sunt doar cateva dintre elementele care te ajuta sa iti gasesti echilibrul. Clopoteii de vant din scoici atarnati de marginea copertinei, sunt accesorii decorative care, te iti pot aduce cu un pas mai aproape vacanta!

Daca tii seama de aceste mici trucuri, activitataea de transformare a casei/gradinii intr-un cuib de relaxare devine o simpla formalitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare